19 C
Athens
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Νότιγχαμ Φόρεστ – Λίβερπουλ: Συγκίνησαν τα 97 άδεια καθίσματα στη μνήμη των θυμάτων του Χίλσμπορο

Ειδήσεις Ελλάδα

ΚΥΠΕΛΛΟ ΑΓΓΛΙΑΣ

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ
20.03.2022 | 19:59

Οπαδοί της Φόρεστ στο Σίτι Γκράουντ για το ματς της ομάδας του Νότιγχαμ κόντρα στην Λίβερπουλ | 20 Μαρτίου
@2022 JON SUPER/AP IMAGES

Στο πρώτο ραντεβού της Φόρεστ με την Λίβερπουλ μετά από την αποφράδα 15η Απριλίου 1989, η ομάδα του Νότιγχαμ συγκίνησε με την κίνησή της να αφήσει κενά 97 καθίσματα στο Σίτι Γκράουντ, ως φόρο τιμής στα θύματα της τραγωδίας του Χίλσμπορο.

Η 15η Απριλίου 1989 είναι μία ημερομηνία που δεν θα ξεχαστεί ποτέ από τους φίλους του ποδοσφαίρου αφού τότε έλαβε χώρα η μεγαλύτερη τραγωδία σε αγγλικό γήπεδο και μία από τις μεγαλύτερες όλων των εποχών, με 97 συνολικά ανθρώπους να χάνουν τη ζωή τους στο Χίλσμπορο (υπέραριθμοι οπαδοί στις εξέδρες λόγω εσφαλμένης κατανομής τους από την αστυνομία) στο πλαίσιο του ημιτελικού του Κυπέλλου Αγγλίας μεταξύ Φόρεστ και Λίβερπουλ.

Ο σύλλογος του Μέρσεϊσαϊντ δεν τους έχει ξεχάσει ποτέ και μάλιστα έκανε μεγάλο δικαστικό αγώνα για την αποκατάσταση της μνήμης τους, ωστόσο δεν είναι ο μόνος, με την Φόρεστ να δράττεται της ευκαιρίας από το ραντεβού με την Λίβερπουλ για τα προημιτελικά του FA Cup (20/3, 20:00, COSMOTE SPORT 8 HD και LIVE από SPORT24) και να τιμά με έναν πολύ συγκινητικό τρόπο τη μνήμη τους, 33 χρόνια από την αποφράδα εκείνη ημέρα.

Αυτό έγινε μέσω μίας αξιοθαύμαστης κίνησης των δις πρωταθλητών Ευρώπης, αφού κράτησαν κενά 97 καθίσματα στις εξέδρες του Σίτι Γκράουντ, όσοι και οι άνθρωποι που έφυγαν από τη ζωή λόγω της τραγωδίας του Χίλσμπορο το 1989.

“Never Forgotten” (Δεν θα ξεχαστείτε ποτέ – 15 Απριλίου 1989)”, έγραφε το πανό που κάλυψε τα συγκεκριμένα κενά καθίσματα, με τον Γιούργκεν Κλοπ να δηλώνει:

“Είναι μία υπέροχη χειρονομία. Το εκτιμώ εγώ όπως και όλοι στην Λίβερπουλ. Δεν ξεχνάμε ποτέ και το γεγονός πως και οι οπαδοί της Νότιγχαμ Φόρεστ δείχνουν πως δεν ξεχνούν, είναι κάτι το φανταστικό”.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό