23.2 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Νότια Αυστραλία: Ειδικό δίπλωμα για τους οδηγούς supercars

Ειδήσεις Ελλάδα

Οι αρχές της Νότιας Αυστραλίας από την 1η Δεκεμβρίου του 2024 θα θέσουν σε ισχύ ένα νέο δίπλωμα που θα πρέπει να έχουν όσοι οδηγούν οχήματα “εξαιρετικά υψηλής ισχύος”. Το δίπλωμα αυτό ονομάζεται U Class και θα απαιτείται σε όσους οδηγούν αυτοκίνητα με περισσότερους από 375 ίππους (276 kW) ανά 1.000 κιλά βάρους, με βάρος μικρότερο από 4,5 τόνους. Τα λεωφορεία και οι μοτοσυκλέτες εξαιρούνται.
Για παράδειγμα, η Lamborghini Huracan έχει αναλογία ισχύος 292 kW (397 άλογα) ανά τόνο, ενώ μια BMW M3 222 kW (302 άλογα) ανά τόνο.
Για να πάρει κάποιος αυτό το δίπλωμα θα πρέπει να παρακολουθήσει ένα επιπλέον διαδικτυακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα εκτός από την τακτική εκπαίδευση για το δίπλωμα. Στο μάθημα αυτό θα ενημερώνεται για τους κινδύνους που ενέχει η οδήγηση ενός γρήγορου αυτοκινήτου, με τον νόμο να ορίζει πως ο οδηγός απαγορεύεται να απενεργοποιήσει τα βοηθητικά συστήματα όπως το traction control, το ESP, το ESC και το ABS. Αν τα απενεργοποιήσει κινδυνεύει με πρόστιμο 5.000 δολαρίων Αυστραλίας, περίπου 3.000 ευρώ.

Το νέο δίπλωμα απαιτείται τόσο για τους νέους οδηγούς που δεν έχουν δίπλωμα, όσο και για εκείνους που έχουν ήδη δίπλωμα και οδηγούν supercars.
Οι αλλαγές εισήχθησαν στον απόηχο του θανάτου ενός 15χρονου κοριτσιού από τη Νότια Αυστραλία, το οποίο χτυπήθηκε και σκοτώθηκε από μια Lamborghini Huracan το 2019.
Η κυβέρνηση της Νότιας Αυστραλίας εισήγαγε επίσης νέους κανόνες και ποινές για τους οδηγούς εκείνους που προκαλούν θανατηφόρα δυστυχήματα, με τη μέγιστη ποινή φυλάκισης να αυξάνεται από τους 12 μήνες στα 7 χρόνια, ενώ θα υπάρχει και αφαίρεση του διπλώματος οδήγησης για τουλάχιστον 3 χρόνια.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό