21.4 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Ντουμπάι: Εκπληκτικό θέαμα στο DSF Drone Show

Ειδήσεις Ελλάδα

Χιλιάδες τουρίστες κατακλύζουν κάθε χρόνο τέτοια εποχή το Ντουμπάι προκειμένου να παρακολουθήσουν το DSF Drones Show, ένα φαντασμαγορικό θέαμα με εκατοντάδες drones να σχηματίζουν εικόνες και να «αφηγούνται» ιστορίες στον βραδινό ουρανό.

Πρόκειται για ένα συνδυασμό καλλιτεχνικής δημιουργίας και χρήσης τεχνολογίας αιχμής, ένα άκρως εντυπωσιακό event που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στο πλαίσιο του Dubai Shopping Festival (DSF) και εντάσσεται στο πλαίσιο των εορτασμών για τη νέα χρονιά.

Τα drones πετούν κάθε βράδυ δύο φορές, «παίζοντας» δύο διαφορετικές παραστάσεις και «ζωγραφίζοντας» τον ουρανό με διαφορετικά χρώματα και σχήματα. Οι φετινές «παραστάσεις» των drones περιλαμβάνουν ιστορίες από τον μαγευτικό κόσμο των παραμυθιών συνδυασμένες με την πλούσια τοπική παράδοση των Εμιράτων.

Στην πρώτη παράσταση, τα drones συνθέτουν μια αφήγηση γύρω από το Μαργαριτάρι του Ντουμπάι, σύμβολο της πόλης. Το μαργαριτάρι κατέχει μέσα στην ιστορία έναν πολύπλευρο ρόλο, συμβολίζοντας τον πλούτο, την ευημερία, τα όνειρα, και τις φιλοδοξίες του Ντουμπάι.

Η δεύτερη ιστορία που απεικονίζει το Ντουμπάι στο Μέλλον, ακολουθεί έναν εξερευνητή του διαστήματος από τα Εμιράτα, καθώς μπαίνει σε μια πύλη που τον μεταφέρει στο μέλλον. Μέσα από μια συμφωνία φωτών και κίνησης, το σημερινό αστικό τοπίο του Ντουμπάι μεταμορφώνεται σε ένα μείγμα ουρανοξυστών από το μέλλον, βιώσιμων αστικών χώρων και προηγμένων συστημάτων μεταφορών.

38 ημέρες «μαγείας»

Οι παραστάσεις είναι δωρεάν για το κοινό και χρηματοδοτούνται από την πετρελαϊκή εταιρεία των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Το μαγευτικό σόου διαρκεί 38 ημέρες, με τη φετινή διοργάνωση να έχει ξεκινήσει στις 8 Δεκεμβρίου και να ολοκληρώνεται στις 14 Ιανουαρίου.

Το Dubai Shopping Festival είναι ένα ετήσιο φεστιβάλ που πραγματοποιείται για την τουριστική προβολή της πόλης. Στη διάρκειά του τα καταστήματα προσφέρουν εκπτώσεις, γίνονται καθημερινές κληρώσεις για αυτοκίνητα ή για βραβεία φτιαγμένα από χρυσό, διοργανώνεται επίδειξη πυροτεχνημάτων και πραγματοποιούνται καλλιτεχνικές εκδηλώσεις και διάφορες οικογενειακές δραστηριότητες.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό