21 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Ντοκουμέντο από την επιχείρηση διάσωσης του πιλότου του F-16 μέσα από σκάφος

Ειδήσεις Ελλάδα

Καλά στην υγεία του είναι ο πιλότος του F-16 που κατέπεσε κοντά στη νήσο Ψαθούρα μεταξύ Χαλκιδικής και Αλοννήσου, καθώς πρόλαβε να εκτιναχθεί από το αεροσκάφος έγκαιρα και να «πέσει» στον θαλάσσιο χώρο.

Η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης που οργανώθηκε ήταν μεγάλη με ένα Super Puma, μεταξύ άλλων, να φτάνει στην περιοχή, όπου και περισυνέλεξε τον υποσμηναγό. 

Ο καπετάνιος του παραπλέοντος πλοιαρίου, «Εμμάνουελ Μπρόνερ» και η οργάνωση Sea Shepherd, «ανέβασαν» ένα βίντεο κατά τη διάρκεια της αποστολής διάσωσης του 29χρονου πιλότου.

«Μόλις μας ενημέρωσε το λιμενικό για την πρώτη του αεροσκάφους F16 στην Ψαθούρα σπεύσαμε στο σημείο. Ευτυχώς δεν χρειάστηκε η βοήθειά μας καθώς όλα πήγαν καλά για τον νεαρό πιλότο. Το σκάφος μας, ο καπετάνιος και οι εθελοντές μας είναι πάντα έτοιμα για κάθε περίσταση όπου θα ζητηθεί η συμβολή μας από τις τοπικές αρχές», αναφέρει το μήνυμα.

Δείτε το συγκλονιστικό :

Ποιος είναι ο υποσμηναγός Παναγιώτης Αποστολάκης

Μετά το άκουσμα της ευχάριστης είδησης για τη διάσωση του πιλότου και τις ευχές για ταχεία ανάρρωση, ήρθαν στο φως στοιχεία για την ταυτότητα του υποσμηναγού.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του trikalanews.gr, ο 29χρονος έχει καταγωγή από το Πολυνέρι Τρικάλων με τα συγγενικά του πρόσωπα να διαμένουν στα Τρίκαλα.

Ο ιπτάμενος Παναγιώτης Αποστολάκης/Facebook

Παναγιώτης Αποστολάκης/Facebook

«Σώθηκε χάρη στη ψυχραιμία του» ανέφεραν χαρακτηριστικά, τονίζοντας την αγάπη του για το επάγγελμά του και την ευσυνειδησία του.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό