17.5 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Ντιναμό Ζάγκρεμπ-ΠΑΟΚ 2-0: Με την… πλάτη στον τοίχο λόγω Πέτκοβιτς και λαθών

Ειδήσεις Ελλάδα

Conference League: Δεν τα κατάφερε ο ΠΑΟΚ στην έδρα της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, ηττήθηκε 2-0 και ψάχνει πλέον υπέρβαση στο ματς της Τούμπας – Και τα δύο γκολ ο Πέτκοβιτς. 

Η πρώτη ήττα του ΠΑΟΚ στο φετινό Conference League, ήρθε στο «Μάκσιμιρ» του Ζάγκρεμπ. Η Ντιναμό στο πρώτο παιχνίδι των «16» επιβλήθηκε 2-0, γιατί ανάγκασε τους Θεσσαλονικείς να παίξουν στο δικό της ρυθμό. Ματς έντασης, σκληρό, χωρίς πολλές φάσεις δηλαδή. Με τους γηπεδούχους να εκμεταλλεύονται τα λάθη της ομάδας του Λουτσέσκου.

Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Πέτκοβιτς, με τον στράικερ των Κροατών να πετυχαίνει και τα δύο τέρματα της αναμέτρησης. Δίνοντας ξεκάθαρο προβάδισμα στη Ντιναμό, με τον ΠΑΟΚ να κυνηγά στη ρεβάνς της Τούμπας (14/7) μια σημαντική ανατροπή.

Η αναμέτρηση άρχισε με τον Χότζα να βρίσκεται στο 4’ σε καλή θέση εντός περιοχής, αλλά σούταρε άουτ. Ο ΠΑΟΚ είχε την κατοχή της μπάλας, όμως έκανε λάθη δίνοντας δυνατότητες στους γηπεδούχους να παίρνουν επιθέσεις. Ο Σούτσιτς στο 23’ με μακρινό σουτ δεν απείλησε, ενώ ο Κωνσταντέλιας λίγο μετά έκανε κακή πάσα στον Τάισον σε φάση που είχε προϋποθέσεις.

Η καλή στιγμή για τον «δικέφαλο» ήρθε στο 27’. Ο Μπάμπα έκανε τη σέντρα, με τον Ζίβκοβιτς να παίρνει την κεφαλιά, στέλνοντας όμως την μπάλα λίγο άουτ.

Η Ντιναμό απείλησε στο 36’ με τον Μπατούρινα, ο οποίος είδε τον Κοτάρσκι να αποκρούει. Ήταν σαν… προειδοποίηση όμως, καθώς ένα λεπτό μετά ήρθε το γκολ. Τέρμα «δώρο» απ’ τον Γιόνι Ότο, ο οποίος στην προσπάθειά του να γυρίσει πίσω την μπάλα έκανε… ασίστ στον Πέτκοβιτς, ο οποίος τετ α τετ είδε τον Κοτάρσκι να τον νικά αρχικά αλλά στη συνέχεια η μπάλα του στρώθηκε για το άνετο 1-0.

Κάπως έτσι, απ’ το πουθενά ουσιαστικά οι Κροάτες πήραν προβάδισμα με το οποίο πήγαν στην ανάπαυλα του ημιχρόνου.

Ο ΠΑΟΚ όντας επιρρεπής στο λάθος είχε δυσκολίες στο να δημιουργήσει, κόντρα σε μια Ντιναμό που έμοιαζε να θέλει πρώτα να κρατήσει το υπέρ της σκορ. Στο 60’ το σουτ του Βίντοβιτς πέρασε άουτ. Επτά λεπτά μετά ο Σπίκιτς πήρε την κεφαλιά, με τον Κοτάρσκι να μπλοκάρει.

Παρά το χαμηλό ρυθμό και τις ευκαιρίες που δεν υπήρχαν, η Ντιναμό «χτύπησε» για δεύτερη φορά στο 71’. Οι Κροάτες είδαν τον Πέτκοβιτς να βγαίνει τετ α τετ μετά από εξαιρετική κάθετη του Μπατούρινα και ο στράικερ των γηπεδούχων δεν έκανε λάθος σημειώνοντας το 2-0.

Το σουτ του Βίντοβιτς χρειάστηκε διπλή προσπάθεια ο Κοτάρσκι για να το μπλοκάρει. Ο Κροάτης τερματοφύλακας αντέδρασε σωστά και στο φάουλ του Μπατούρινα. Μπαίνοντας στο τελευταίο δεκάλεπτο, η ωραία προσπάθεια του Τάισον και το γύρισμα, δεν έφερε απειλή καθώς δεν ακολουθούσε κανείς.

Πολύ καλή στιγμή είχε ο ΠΑΟΚ στο 84’. Ο Τζίμας έκανε εξαιρετική πάσα στον Μουργκ, με τον Αυστριακό να πλασάρει μέσα απ’ την περιοχή λίγο άουτ.

O «δικέφαλος» απείλησε ξανά στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων, με τον Νέβισιτς όμως να διώχνει τη σέντρα του Μουργκ και τη σημαντική ευκαιρία να χάνεται. Αυτή ήταν και η τελευταία φάση του ματς.

Η Ντιναμό Ζάγκρεμπ επικράτησε 2-0 και πλέον έχει το ξεκάθαρο προβάδισμα πρόκρισης, όμως τα πάντα θα κριθούν στην Τούμπα.

Διαιτητής: Άλιγιαρ Αγκάγιεφ (Αζερμπαϊτζάν)

Κίτρινες: Βίντοβιτς, Σούτσιτς – Οζντόεφ, Μουργκ, Ντεσπόντοφ.

ΝΤΙΝΑΜΟ ΖΑΓΚΡΕΜΠ (Σεργκέι Γιακίροβιτς): Νέβιστιτς, Ριστόφσκι, Μπερνάουερ, Τεοφίλ-Κατρίν, Πέρκοβιτς, Μίσιτς, Σούτσιτς, Σπίκιτς (72’ Κανέκο), Μπατούρινα (90’+3’ Χαλίλοβιτς), Χότζα (46’ Βίντοβιτς), Πέτκοβιτς (89’ Κουλένοβιτς).

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Ότο, Κουλιεράκης, Κεντζιόρα, Μπάμπα, Μεϊτέ, Οζντόεφ (69’ Σβαμπ), Α. Ζίβκοβιτς (83’ Τζίμας), Κωνσταντέλιας (69’ Μουργκ), Τάισον, Μπράντον (60’ Ντεσπόντοφ).

 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό