32.1 C
Athens
Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024

Νταμπλούχος Γαλλίας η Παρί Σεν Ζερμέν στο «αντίο» του Εμπαπέ

Ειδήσεις Ελλάδα

Έναν συγκλονιστικό τελικό παρακολουθήσαμε από την συχνότητα του Action24 για το Κύπελλο Γαλλίας μεταξύ της Λιόν και Παρί Σεν Ζερμέν, με την ομάδα του Λουίς Ενρίκε να κατακτά την διοργάνωση με νίκη 2-1. Οι πρωταθλητές έκαναν από το πρώτο μέρος εύκολο το έργο τους με δύο τέρματα του Ουσμάν Ντεμπελέ (22′) και Φαμπιάν Ρουίθ (33′). Το μοναδικό που κατάφερε η Λιόν ήταν να μειώσει στο σκορ με τον Τζέικ Ο’Μπρίεν (55′). Αξίζει να αναφερθεί πως αυτό, ήταν το τελευταίο παιχνίδι με την φανέλα της Παρί για τον Κιλιάν Εμπαπέ, ο οποίος θα αποχωρήσει το φετινό καλοκαίρι από τον σύλλογο

Πριν την έναρξη του παιχνιδιού και στην είσοδο των δύο ομάδων, οι οπαδοί των Παρί και Λιόν δημιούργησαν μία εκκωφαντική ατμόσφαιρα για τους υγιής φιλάθλους. 

Οι Παριζιάνοι πίεζαν από νωρίς, με αποτέλεσμα να βρουν το γκολ που «άνοιξε» το σκορ στον τελικό με τον Ουσμάν Ντεμπελέ στο 22′. Ο Γάλλος «τιμώρησε» την ασυνεννοησία στην άμυνα των τυπικά γηπεδούχων, κάνοντας με κεφαλιά το 1-0 ανενόχλητος από την μικρή περιοχή. 

Η Παρί Σεν Ζερμέν δεν έμεινε μόνο στο ένα τέρμα και διεύρυνε το προβάδισμά της (34′). Ο Φαμπιάν Ρουίθ από πλεονεκτική θέση, έκανε ό,τι ήθελε την άμυνα της ομάδας του Πιέρ Σαζ και σημείωσε το 2-0. 

Όμως, η Λιόν στο δεύτερο μέρος ανέβηκε πολύ στο γήπεδο, για να μειώσει το σκορ, κάτι που κατάφερε. Ο Ραϊάν Τσερκί εκτέλεσε το κόρνερ εξαιρετικά, με αποτέλεσμα ο σέντερ μπακ της ομάδας, Τζέικ Ο’Μπρίεν να κάνει το 2-1 και να βάλει… φωτιά στον τελικό (55′). 

Οι παίκτες του Σαζ πίεσαν, αλλά δεν μπόρεσαν να βρουν το δεύτερο γκολ που θα έφερνε το παιχνίδι στην ισορροπία, κάτι που έδωσε το κύπελλο στην Παρί Σεν Ζερμέν η οποία κατέκτησε τον συγκεκριμένο θεσμό για 14η φορά στην ιστορία της. 

Οι αρχικές συνθέσεις των δύο ομάδων:Παρί Σεν Ζερμέν (Λουίς Ενρίκε): Ντοναρούμα, Χακίμι, Μαρκίνιος, Μπεράλντο, Μέντες, Ζαϊρ-Εμερί, Βιτίνια, Ρουίθ, Ντεμπελέ, Μπαρκολά, Εμπαπέ. Λιόν (Πιέρ Σαζ): Πέρι, Μάτα, Ο’Μπρίεν, Τσαλέτα-Τσαρ, Ταγκλιαφίκο, Τολισό, Μάτιτς, Κακερέτ, Μπενραμά, Λακαζέτ, Τσερκί. 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό