25.4 C
Athens
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Νταλάρας: Για γέλια πολλοί διάσημοι τραγουδιστές

Ειδήσεις Ελλάδα

Για τις αντιδράσεις που προκάλεσαν την προηγούμενη εβδομάδα οι δηλώσεις του για την επιλογή καλλιτεχνών να κάνουν διαφημίσεις μίλησε στο MEGA ο Γιώργος Νταλάρας.

«Το περιβάλλον μας γύρω από το τραγούδι το σχολιάζω όλη μου τη ζωή. Όλη μου η ζωή είμαι μια αγωνία γύρω από το τι ακριβώς σημαίνει τραγουδιστής, τι σημαίνει τραγούδι στη χώρα μας. Μετά από τόσα χρόνια εμπειρίας, για μένα τραγουδιστής καλός είναι πρώτα πρώτρα αυτός που έχει καλή φωνή. Φωνή καλή έχει σίγουρα ο Αντώνης Ρέμος, ο Νίκος Βέρτης, ο Οικονομόπουλος, ο Αργυρός. Είναι δεκάδες οι καλοί τραγουδιστές. Αυτούς τους ανθρώπους τους εκτιμώ και θα τους εκτιμώ πάντα και θα τους ξεχωρίζω για την καλή τους φωνή. Άλλο πράγμα είναι να έχεις καλή φωνή κι άλλο να τραγουδάς αξιόλογα τραγούδια. Υπάρχουν καλλίφωνοι τραγουδιστές οι οποίοι δεν τραγουδούν αξιόλογα τραγούδια κι αυτό είναι επιλογή τους». 

«Δεν θα σχολιάσω τι λέει ο καθένας. Ο καθένας κάνει αξιολογικές κρίσεις και κρίνεται. Είτε είναι ραδιοφωνικός παραγωγός, είτε τηλεοπτική περσόνα, είτε δημοσιογράφος, ή αναλυτής οτιδήποτε. Εγώ έχω βάλω πολύ ψηλά τον πήχη της μουσικής και της τέχνης. Δεν υπάρχει περίπτωση να κατεβάσω αυτόν τον πήχη και γι αυτόν τον λόγο θα φαίνονται όλα αυτά που λέω λίγο περίεργα».

«Αν κάποιος μουσικός ή τραγουδιστής αποφασίσει να αλλάξει δουλειά και μπορεί να κάνει μια επιχείρηση είναι σαφές ότι ούτε θα τον κρίνω, ούτε θα ασχοληθώ πια μαζί του. Ο καθένας μπορεί να κάνει ό,τι θέλει. Σε κάποιες διαφημίσεις σε στάσεις, είναι τα κοτόπουλα αυτά, κάποια μπιφτέκια, που διαφημίζουν και πολλοί έλληνες τραγουδιστές. Κάποιοι που είναι διάσημοι τραγουδιστές με μεγάλες καριέρες, είναι θεόφαλτσοι. Είναι δηλαδή για γέλια οι φωνές τους.

Όταν βλέπω έναν άνθρωπο που έχει καλή φωνή κι ενώ κερδίζει πάρα πολλά χρήματα από τη δουλειά του, και καταλαβαίνετε ότι ο κόσμος τους έχει ανταμείψει, ζούνε αξιοπρεπώς και πολλές φορές πολυτελώς από το τραγούδι, νομίζω ότι θα έπρεπε να αντιληφθούν ότι μια κακή συμπεριφορά απέναντι στην κοινωνία αλλά και στην αισθητική του κόσμου γίνεται ύβρις».

«Όταν την εποχή που έβγαινε ο Ρουβάς να τραγουδήσει, συναντηθήκαμε στην εταιρεία και του μίλησαν σαν αδερφός του, τού είπα: Άκου Σάκη μου, η ζωή και το τραγούδι δεν είναι μόνον αυτό που σου περιγράφουν οι εταιρείες δίσκων και οι φίλοι σου ή οι καλοθελητές που από κάθε καλλιτέχνη κάνουν μία κλίκα. Να προσέξεις τι θα κάνεις από εδώ και μπρος γιατί θα μείνουν πολύ λίγα πράγματα από αυτά που κάνετε τώρα και δεν θα είσαι ευχαριστημένος. ?Θα μείνει η φούστα, οι συνομιλίες με τον Ψινάκη. Προσπάθησε να εμβαθύνεις στη μουσική, καταλάβεις τι είναι το τραγούδι και η ιστορία του τραγουδιού. Σε μια τέτοια χώρα δεν έχουμε δικαίωμα να χαριεντιζόμαστε τα καλά της Μυκόνου και με τη λιακάδα, μια πατάτες τηγανητές και μια φρουτοσαλάτα και thats all. Μου αρέσει πολύ που λένε ότι ο Νταλάρας είναι παλαιάς κοπής. και είμαι παλαιάς κοπής. Μου αρέσουν οι άνθρωποι και τα αντικείμενα παλαιάς κοπής. Τα εμπιστεύομαι αυτά μέχρι να βρω κάτι πιο αξιόλογο να με κερδίσει από τη νέα εποχή»

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό