23.7 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Νταβίντ Λουίζ: Ο 14ος ποδοσφαιριστής που έχει σηκώσει Champions League και Copa Libertadores

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Νταβίντ Λουίζ σήκωσε το πρώτο του Copa Libertadores στον τελικό της Φλαμένγκο με την Ατλέτικο Παραναένσε και είναι ο 14ος ποδοσφαιριστής που έχει κερδίσει την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της Νότιας Αμερικής και το Champions League.

H Φλαμένγκο διαδέχτηκε την Παλμέιρας του Αμπέλ Φερέιρα στον «θρόνο» του ποδοσφαίρου της Νότιας Αμερικής. Η «Φλα» νίκησε στον βραζιλιάνικο «εμφύλιο» την Ατλέτικο Παραναένσε και κέρδισε το τρίτο Copa Libertadores της ιστορίας της.

Ο πολύπειρος κεντρικός αμυντικός, Νταβίντ Λουίζ, ήταν βασικός και αναντικατάστατος στον τελικό και πρόσθεσε στην τροπαιοθήκη του ακόμα έναν σπουδαίο τίτλο. Ο 35χρονος στόπερ σήκωσε για πρώτη φορά την κούπα της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης της Νότιας Αμερικής και έγινε μόλις ο 14ος ποδοσφαιριστής που έχει πάρει τόσο Copa Libertadores όσο και Champions League. Ο Βραζιλιάνος είχε στεφθεί πρωταθλητής Ευρώπης το 2012 ως παίκτης της Τσέλσι.

🥇 @DaLuiz_4

🔴⚫ @Flamengo

🏆 CONMEBOL #Libertadores pic.twitter.com/VB7Ep7k1GL

— CONMEBOL Libertadores (@Libertadores) October 30, 2022

Η λίστα των 14 ποδοσφαιριστών που έχουν κατακτήσει Champions League και Copa Libertadores

Χουάν Πάμπλο ΣορίνΣαντιάγο ΣολάριΝτίνταΡόκε ΖούνιορΚαφούΚάρλος ΤέβεζΒάλτερ ΣάμουελΡοναλντίνιοΝεϊμάρΝτανίλoΡαφίνια ΡαμίρεςΓουίλι ΚαμπαγέροΝταβίντ Λουίζ

Da Luiz entra na lista dos jogadores com Champions e Libertadores:

🇧🇷 Dida🇧🇷 Cafu🇧🇷 Roque Junior🇦🇷 Samuel🇦🇷 Sorín🇧🇷 Danilo🇧🇷 Rafinha🇦🇷 Solari🇦🇷 Caballero🇧🇷 Ramires🇧🇷 Ronaldinho🇧🇷 Neymar🇧🇷 Da Luiz pic.twitter.com/tLwpAJ0o1T

— Sala12 (@OficialSala12) October 29, 2022

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό