18.8 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

«Νομίζαμε ότι θα πραγματοποιήσουμε εθνοκάθαρση χωρίς κανένα τίμημα»

Ειδήσεις Ελλάδα

Με τίτλο  «Το Ισραήλ δεν μπορεί να φυλακίζει 2.000.000 κατοίκους στη Γάζα χωρίς να πληρώσει οδυνηρό τίμημα»,  ο γνωστός και βραβευμένος Ισραηλινός συγγραφέας και δημοσιογράφος Γκιντεόν Λεβί δημοσίευσε στην  ισραηλινή εφημερίδα «Χααρέτζ», άρθρο-κόλαφο για την επί χρόνια σκληρή πολιτική αλαζονείας του Τελ Αβίβ στην Λωρίδα της Γάζας.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Λεβί, διαφωνεί με την πολιτική της χώρας του για το Παλαιστινιακό.

Ολόκληρο το άρθρο:

Πίσω από όλα αυτά κρύβεται η ισραηλινή αλαζονεία- η ιδέα ότι μπορούμε να κάνουμε ό,τι θέλουμε, ότι δεν θα πληρώσουμε ποτέ το τίμημα και ότι δεν θα τιμωρηθούμε γι’ αυτό. Θα συνεχίσουμε ανενόχλητοι.

Θα συλλάβουμε, θα σκοτώσουμε, θα παρενοχλήσουμε, θα απαλλοτριώσουμε και θα προστατεύσουμε τους εποίκους που είναι απασχολημένοι με τα πογκρόμ τους. Θα επισκεφθούμε τον τάφο του Ιωσήφ, τον τάφο του Οθνιήλ και τον βωμό του Ιησού του Ναυή στα παλαιστινιακά εδάφη, και φυσικά το Όρος του Ναού – πάνω από 5.000 Εβραίοι κατά τον εορτασμό του Sukkot.

REUTERS/ Ilan Rosenberg

Θα πυροβολήσουμε αθώους ανθρώπους, θα βγάλουμε τα μάτια τους και θα τους συνθλίψουμε τα πρόσωπα, θα εκδιώξουμε, θα κατασχέσουμε, θα ληστέψουμε, θα αρπάξουμε τους ανθρώπους από τα κρεβάτια τους, θα πραγματοποιήσουμε εθνοκάθαρση και φυσικά θα συνεχίσουμε την απίστευτη πολιορκία της Λωρίδας της Γάζας και όλα θα είναι εντάξει.

Θα χτίσουμε ένα τρομακτικό εμπόδιο γύρω από τη Γάζα – μόνο το υπόγειο τείχος κόστισε 3 δισεκατομμύρια σέκελ (765 εκατομμύρια δολάρια) – και θα είμαστε ασφαλείς. Θα βασιστούμε στις ιδιοφυΐες της μονάδας κυβερνοπληροφόρησης 8200 του στρατού και στους πράκτορες της υπηρεσίας ασφαλείας Shin Bet που γνωρίζουν τα πάντα. Θα μας προειδοποιήσουν εγκαίρως.

Θα μεταφέρουμε τον μισό μας στρατό από τα σύνορα της Γάζας στα σύνορα της Χαβάρα στη Δυτική Όχθη, μόνο και μόνο για να προστατεύσουμε τον ακροδεξιό βουλευτή Zvi Sukkot και τους εποίκους.

Δείτε εδώ όλες τις εξελίξεις λεπτό προς λεπτό

Κι όλα θα είναι εντάξει, τόσο στη Χαβάρα όσο και στο πέρασμα του Ερέζ.

Αποδεικνύεται ότι ακόμη και το πιο εξελιγμένο και ακριβό εμπόδιο στον κόσμο μπορεί να παραβιαστεί με μια γέρικη μπουλντόζα, όταν το κίνητρο είναι μεγάλο. Αυτό το αλαζονικό φράγμα μπορεί να παραβιαστεί με ποδήλατο και μοτοσικλέτα, παρά τα δισεκατομμύρια που επενδύθηκαν σε αυτό και τους διάσημους εμπειρογνώμονες και τους πανίσχυρους εργολάβους.

Οι Παλαιστίνιοι της Γάζας είναι πρόθυμοι να πληρώσουν οποιοδήποτε τίμημα για μια στιγμή ελευθερίας. Θα πάρει το Ισραήλ το μάθημά του; Όχι.

REUTERS/Ibraheem Abu Mustafa

Σκεφτήκαμε ότι θα συνεχίσουμε να κατέχουμε τη Γάζα, να τους δίνουμε μερικά ψίχουλα με τη μορφή μερικών δεκάδων χιλιάδων ισραηλινών αδειών εργασίας – πάντα υπό τον όρο της καλής συμπεριφοράς – και να τους κρατάμε ακόμα στη φυλακή.

Θα κάνουμε ειρήνη με τη Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και οι Παλαιστίνιοι θα ξεχαστούν μέχρι να εξαλειφθούν, όπως θα ήθελαν αρκετοί Ισραηλινοί.

Θα συνεχίσουμε να κρατάμε φυλακισμένους χιλιάδες Παλαιστίνιους κρατούμενους, μερικές φορές χωρίς δίκη, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι πολιτικοί κρατούμενοι. Και δεν θα δεχτούμε να συζητήσουμε την απελευθέρωσή τους ακόμη και όταν θα βρίσκονται στη φυλακή για δεκαετίες.

Θα τους πούμε ότι μόνο με τη βία θα δουν οι κρατούμενοι τους την ελευθερία.

Νομίζαμε ότι θα συνεχίσουμε αλαζονικά να απορρίπτουμε κάθε προσπάθεια διπλωματικής λύσης, μόνο και μόνο επειδή δεν θέλουμε να ασχοληθούμε με όλα αυτά, και όλα θα συνεχίσουν έτσι για πάντα.

Για άλλη μια φορά αποδείχθηκε ότι δεν είναι έτσι τα πράγματα. Μερικές εκατοντάδες ένοπλοι Παλαιστίνιοι παραβίασαν το τείχος και εισέβαλαν στο Ισραήλ με έναν τρόπο που κανένας Ισραηλινός δεν φανταζόταν ότι ήταν δυνατός. Μερικές εκατοντάδες άνθρωποι απέδειξαν ότι είναι αδύνατο να φυλακίσεις 2 εκατομμύρια ανθρώπους για πάντα χωρίς να πληρώσεις ένα σκληρό τίμημα.

Ακριβώς όπως η παλιά παλαιστινιακή μπουλντόζα διέσχισε το Σάββατο το πιο έξυπνο φράγμα του κόσμου, και διέλυσε την αλαζονεία και τον εφησυχασμό του Ισραήλ. .

Την ιδέα ότι αρκεί να επιτίθεται κανείς περιστασιακά στη Γάζα με μη επανδρωμένα αεροσκάφη αυτοκτονίας για να διατηρήσει την ασφάλεια.

Το Σάββατο, το Ισραήλ είδε εικόνες που δεν είχε ξαναδεί ποτέ. Παλαιστινιακά οχήματα να περιπολούν στις πόλεις του, ποδηλάτες να μπαίνουν από τις πύλες της Γάζας. Αυτές οι εικόνες διαλύουν αυτή την αλαζονεία. Οι Παλαιστίνιοι της Γάζας αποφάσισαν ότι είναι πρόθυμοι να πληρώσουν οποιοδήποτε τίμημα για μια στιγμή ελευθερίας. Υπάρχει κάποια ελπίδα σε αυτό; Όχι. Θα πάρει το Ισραήλ το μάθημά του; Όχι.

REUTERS/Ibraheem Abu Mustafa

Το Σάββατο μιλούσαν ήδη για την εξάλειψη ολόκληρων γειτονιών στη Γάζα, για την κατοχή της Λωρίδας και την τιμωρία της Γάζας “όπως δεν έχει τιμωρηθεί ποτέ πριν”. Αλλά το Ισραήλ δεν έχει σταματήσει να τιμωρεί τη Γάζα από το 1948, ούτε για μια στιγμή.

Μετά από 75 χρόνια κακοποίησης, το χειρότερο δυνατό σενάριο πραγματοποείται. Οι απειλές για “ισοπέδωση της Γάζας” αποδεικνύουν μόνο ένα πράγμα: Δεν έχουμε μάθει τίποτα. Η αλαζονεία ήρθε για να μείνει, παρόλο που το Ισραήλ πληρώνει υψηλό τίμημα για άλλη μια φορά.

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου φέρει πολύ μεγάλη ευθύνη για ό,τι συνέβη και πρέπει να πληρώσει το τίμημα, αλλά όλο αυτό δεν ξεκίνησε από αυτόν και δεν θα τελειώσει μετά την αποχώρησή του. Πρέπει τώρα να κλαίμε πικρά για τα ισραηλινά θύματα, αλλά πρέπει να κλαίμε και για τη Γάζα.Τη Γάζα, οι περισσότεροι κάτοικοι της οποίας είναι πρόσφυγες που δημιούργησε το Ισραήλ. Τη Γάζα, η οποία δεν γνώρισε ποτέ ούτε μια μέρα ελευθερίας.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό