24.4 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Νιούκαστλ και Τότεναμ ‘απάντησαν’ στη Γιουνάιτεντ, η Γουλβς κέρασε φαρμάκι τον Λάμπαρντ

Ειδήσεις Ελλάδα

Νιούκαστλ και Τότεναμ έδειξαν πως διψούν για την έξοδο στο νέο Champions League επικρατώντας των Μπρέντφορντ και Μπράιτον αντίστοιχα, ενώ άλμα παραμονής στην Premier Lague έκαναν οι Γουλβς, Γουέστ Χαμ και Μπόρνμουθ.

Μετά από το άνετο 2-0 επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επί της Έβερτον με το οποίο άνοιξε η αυλαία της 30ης αγωνιστικής της Premier League, το πρόγραμμα συνεχίστηκε με άκρως ενδιαφέροντα παιχνίδια, με τη μάχη της Ευρώπης και της ουράς να φουντώνει.

Η Νιούκαστλ έκανε την ανατροπή νικώντας με 2-1 στο Λονδίνο την Μπρέντφορντ και έπιασε τους κόκκινους διαβόλους στην 3η θέση με 56 βαθμούς ενώ ζωντανή στο κόλπο της τετράδας έμεινε η Τότεναμ, που ξεπέρασε εντός έδρας το εμπόδιο της Μπράιτον με το ίδιο σκορ και έμεινε τρεις πόντους πίσω από τις άμεσες ανταγωνίστριές της για την τετράδα.

Η Άστον Βίλα συνέχισε το εντυπωσιακό σερί της, αφού επιβλήθηκε 2-0 της Νότιγχαμ Φόρεστ και πανηγύρισε την τέταρτη διαδοχική νίκη της στο πρωτάθλημα που την ανέβασε στην 6η θέση, ενώ σπουδαίες νίκες στην προσπάθειά τους να αποφύγουν το τρένο του υποβιβασμού πήραν οι Γουλβς (1-0 εντός την Τσέλσι), Γουέστ Χαμ (1-0 εκτός την Φούλαμ) και Μπόρνμουθ (1-0 εκτός την Λέστερ).

Γιορτή στο Λονδίνο για Τότεναμ, Νιούκαστλ και Γουέστ Χαμ

Την περασμένη εβδομάδα η Νιούκαστλ έδειξε πως διαθέτει ισχυρό μέταλλο τη φετινή σεζόν λυγίζοντας με 2-0 την αντίσταση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ εντός έδρας και το απόγευμα του Σαββάτου (8/4) φανέρωσε τη δυναμική της και στο Λονδίνο. Συγκεκριμένα στην έδρα της Μπρέντφορντ, σε ένα ματς που μόνο καλά δεν άρχισε για τις καρακάξες.

Στο 29ο λεπτό χρειάστηκε να “μιλήσει” ο Νικ Πόουπ αποκρούοντας πέναλτι του Τόνι (μόλις το δεύτερο στην καριέρα του στο οποίο αστόχησε) ενώ στο 45+1′ οι δύο παίκτες είχαν νέο τετ α τετ από την άσπρη βούλα, για να ευστοχήσει ο Άγγλος φορ (έφτασε τα 29 γκολ με πέναλτι στην καριέρα του) και να βάλει μπροστά στο σκορ την ομάδα του Τόμας Φρανκ (1-0).

Στο δεύτερο μέρος ήρθε ωστόσο η μεγάλη ανατροπή για τους παίκτες του Έντι Χάουι, με τον Ζοέλιντον να φέρνει το ματς στα ίσα στο 53′ με έξυπνο πλασέ, κάτω από τα πόδια του Ράγια, και τον Ίσακ να υπογράφει το τρίποντο για τους ασπρόμαυρους του αγγλικού Βορρά με άπιαστο σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής.

@2023 ALASTAIR GRANT/AP IMAGES

Το αποτέλεσμα αυτό έφερε την Νιούκαστλ ισόβαθμη της Γιουνάιτεντ στην 3η θέση, ωστόσο δεν είναι μόνες τους στη μάχη της τετράδας αφού η Τότεναμ δεν λέει να εγκαταλείψει την προσπάθεια, επικρατώντας με 2-1 στο Βόρειο Λονδίνο της Μπράιτον.

Ο Σον άνοιξε το σκορ στο 10′ για τα σπιρούνια με ένα ιστορικό γκολ για τον ίδιο, αφού έγινε ο πρώτος Ασιάτης ποδοσφαιριστής που φτάνει τα 100 στην Premier League, με τους γλάρους να έχουν όμως απάντηση, που δόθηκε με κεφαλιά του Ντανκ στο 34′ (1-1).

Οι γηπεδούχοι βρήκαν πάντως τον τρόπο να πάρουν το τρίποντο με τον “συνήθη ύποπτο”, Χάρι Κέιν, ο οποίος ξετίναξε τα αντίπαλα δίχτυα στο 79′ με δυνατό σουτ για να γράψει το 2-1 σε ένα άκρως επεισοδιακό ματς, που σημαδεύτηκε από την αποβολή των δύο Ιταλών προπονητών, Στελίνι και Ντε Τζέρμπι, με απευθείας κόκκινη κάρτα στο 59ο λεπτό.

Την ίδια ώρα η Γουέστ Χαμ επικράτησε με 1-0 στο “Κρέιβεν Κότατζ” της Φούλαμ στο μίνι λονδρέζικο ντέρμπι, χάρη σε αυτογκόλ του Χάρισον Ριντ, για να βρεθεί στο +3 από την επικίνδυνη ζώνη.

Σε φουλ φόρμα η Βίλα, νίκη ανάσα για Γουλβς και Μπόρνμουθ

Στο “Βίλα Παρκ” η Νότιγχαμ προσπάθησε πολύ για το θετικό αποτέλεσμα, ξέροντας πως ακολουθεί ένα δύσκολο σετ αγώνων για αυτήν (με Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ εντός και Λίβερπουλ εκτός), όμως η Άστον Βίλα είναι σε εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση και δεν της άφησε περιθώρια να αντιδράσει.

Τουναντίον, η ομάδα του Ουνάι Έμερι πήρε τη νίκη με 2-0 με τα γκολ των Τραορέ και Γουότκινς (έφτασε τα 13 στη φετινή Premier League) στο δεύτερο μέρος και πανηγύρισε την τέταρτη σερί νίκη της, που την έφερε στην 6η θέση της βαθμολογίας και σε ευρωπαϊκή τροχιά.

@2023 RUI VIEIRA/AP IMAGES

Στο “Μολινό” η Γουλβς βύθισε σε ακόμα μεγαλύτερη εσωστρέφεια την Τσέλσι (έφτασε τις 11 ήττες στο πρωτάθλημα) αφού την νίκησε με 1-0 στο ντεμπούτο του Φρανκ Λάμπαρντ στον πάγκο των μπλε (υπηρεσιακός μέχρι το τέλος της σεζόν), με τον Νούνες να χαρίζει το τρίποντο στην ομάδα του Λοπετέγκι με άπιαστο σουτ και να την στέλνει στο +4 από την επικίνδυνη ζώνη.

Εξίσου σημαντική νίκη πανηγύρισε και η Μπόρνμουθ στο Λέστερ επικρατώντας με 1-0 της ομώνυμης ομάδας, με το γκολ του Μπίλινγκ στο 40ο λεπτό να είναι αρκετό για να στείλει τα κεράσια στην 15η θέση και στο +3 από την τελευταία τριάδα της βαθμολογίας, με οκτώ αγωνιστικές να απομένουν για το φινάλε.

Το πρόγραμμα της 30ης αγωνιστικής:

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Έβερτον 2-0 (36′ ΜακΤόμινεϊ, 71′ Μαρσιάλ)
Άστον Βίλα – Νότιγχαμ 2-0 (48′ Τραορέ, 90+5′ Γουότκινς)
Μπρέντφορντ – Νιούκαστλ 1-2 (45+1′ πεν. Τόνι / 53′ Ζοέλιντον, 61′ Ίσακ)
Φούλαμ – Γουέστ Χαμ 0-1 (23′ αυτ. Χάρισον Ριντ)
Γουλβς – Τσέλσι 1-0 (31′ Νούνες)
Τότεναμ – Μπράιτον 2-1 (10′ Σον, 79′ Κέιν / 34′ Ντανκ)
Λέστερ – Μπόρνμουθ 0-1 (40′ Μπίλινγκ)
8/4 19:30 Σαουθάμπτον- Μάντσεστερ Σίτι
9/4 16:00 Λιντς – Κρίσταλ Πάλας
9/4 18:30 Λίβερπουλ – Άρσεναλ

Το πρόγραμμα της 31ης αγωνιστικής:

15/4 14:30 Άστον Βίλα – Νιούκαστλ
15/4 17:00 Σαουθάμπτον – Κρίσταλ Πάλας
15/4 17:00 Έβερτον – Φούλαμ
15/4 17:00 Τότεναμ – Μπόρνμουθ
15/4 17:00 Γουλβς – Μπρέντφορντ
15/4 17:00 Τσέλσι – Μπράιτον
15/4 19:30 Μάντσεστερ Σίτι – Λέστερ
16/4 16:00 Γουέστ Χαμ – Άρσεναλ
16/4 18:30 Νότιγχαμ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
17/4 22:00 Λιντς – Λίβερπουλ

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό