18.6 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Νικητής το θέαμα στο 25ο All Star Game

Ειδήσεις Ελλάδα

Σε… διαγωνισμό καρφωμάτων μετατράπηκε ο αγώνας του 25ου All Star Game. Οι παίκτες των δύο ομάδων αποζημίωσαν με τον καλύτερο τρόπο τους περίπου 7.000 θεατές που βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ καθώς το θέαμα κυριάρχησε και στις δύο πλευρές του παρκέ.

Τελικά, νικήτρια αναδείχθηκε η ομάδα του Σάσα Βεζένκοφ, ο οποίος κατάκτησε και τον τίτλο του πολυτιμότερου παίκτη, καθώς επικράτησε εκείνης του Γιώργου Παπαγιάννη με 137-112.

Η γιορτή του επαγγελματικού μπάσκετ επέστρεψε στην Αθήνα και το ΟΑΚΑ αποδείχθηκε το σημείο συνάντησης νεαρών κυρίως φιλάθλων με τα αθλητικά τους ινδάλματα.

Η ομάδα του Παπαγιάννη μπήκε στο παιχνίδι με στόχο να το… τελειώσει με τα τρίποντα. Όσο οι παίκτες των «μπλε» τα έβαζαν πίσω από τα 6,75μ. τόσο η ομάδα τους είχε σταθερά το προβάδισμα. Μέχρι και ο Βασίλης Σπανούλης επιχείρησε τρίποντο, από τον πάγκο με το κοστούμι!

Στη δεύτερη περίοδο όμως οι «άσπροι» του Βαζένκοφ αποφάσισαν να… σπάσουν τα καλάθια. Τα καρφώματα διαδέχονταν το ένα το άλλο. Οι άμυνες έδιναν χώρο στο θέαμα και οι παίκτες αποζημίωναν τους θεατές με διαδοχικά καρφώματα, ζεσταίνοντας το κοινό για τον αντίστοιχο διαγωνισμό του ημιχρόνου.

Η ομάδα του Βεζένκοφ μάλιστα με τη βοήθεια και των Τζούστον, Μαγκριφ που επιστρατεύθηκαν, έκλεισε το πρώτο ημίχρονο με προβάδισμα 81-76! Οι… πτήσεις συνεχίστηκαν και στο δεύτερο ημίχρονο, με την ομάδα του MVP Βεζένκοφ να φτάνει τους 100 πόντους λίγο πριν από το φινάλε της τρίτης περιόδου.

Την «100άρα» η ομάδα του Παπαγιάννη την ξεπέρασε στο 34΄ με το τρίποντο του Λαρεντζάκη. Οι προπονητές έριξαν στο παρκέ όλους τους παίκτες που συμμετείχαν στη γιορτή, με το τέλος του αγώνα να βρίσει νικήτρια τη TEAM Vezenkov με 137-112 έναντι της TEAM Papagiannis.

MVP ο Βεζένκοφ

Ο Σάσα Βεζένκοφ είδε τη δική του ομάδα να νικά στον κεντρικό αγώνα του 25oυ All Star Game και παράλληλα ο ίδιος να κερδίζει την πλειοψηφία στις ψήφους, κατακτώντας και τον τίτλο του πολυτιμότερου παίκτη της αναμέτρησης.

Ο αθλητής του Ολυμπιακού είχε κάνει πρόβλεψη πως MVP θα είναι ο Αγραβάνης, ωστόσο ξεπέρασε στην ψηφοφορία τόσο τον παίκτη του Περιστερίου όσο και τον Γιώργο Παπαγιάννη του Παναθηναϊκού. Την τετράδα των προτιμήσεων «έκλεισε» ο συμπαίκτης του Βεζένκοφ στους Πειραιώτες, Γιαννούλης Λαρεντζάκης.

Ο Βεζένκοφ έμεινε στο παρκέ για 21:03 και είχε 18 πόντους με 9/9 δίποντα ενώ αστόχησε στο μοναδικό τρίποντο που επιχείρησε. Το βραβείο το παρέλαβε από τα χέρια του προέδρου του ΕΣΑΚΕ, Ευάγγελου Γαλατσόπουλου και του ομολόγου του στον ΠΣΑΚ, Ανδρέα Γλυνιαδάκη.

Νικητής στα καρφώματα ο Γκούντγουϊν 

Η αναμονή ανάμεσα στα δύο ημίχρονα του 25ου All Star Game που διεξάγεται στο ΟΑΚΑ ήταν γεμάτη από θέαμα. Ήταν το διάστημα στο οποίο έδρασαν οι πιο εντυπωσιακοί παίκτες της Basket League.

Μετά τον διαγωνισμό των τριπόντων λοιπόν, στον οποίο αναδείχτηκε νικητής ο Μάρκους Ντένμον του Περιστερίου bwin, εκείνον των καρφωμάτων κέρδισε ο Τσέβεζ Γκούντγουϊν του Άρη.

Ο Αμερικανός σέντερ νίκησε στον τελικό τον Ακίλ Μίτσελ της ΑΕΚ και έγινε ο δεύτερος παίκτης του Άρη που κέρδισε σε αυτόν τον διαγωνισμό μετά τον Κρις Κινγκ, στη διοργάνωση της σεζόν 1994-95.

Κατά σειρά συμμετείχαν στον πρώτο γύρο του διαγωνισμού:

Σάβιον Φλαγκ (Λαύριο Megabolt): 21 + 21 = 42

Τσέβεζ Γκούντγουϊν (Άρης): 29 + 30 = 59

Ακίλ Μίτσελ (ΑΕΚ): 30 + 27 = 57

Σακούρ Τζούστον (Περιστέρι bwin): 24 + 23 = 47

Κορυφαίο «πολυβόλο» ο Ντένμον

Μετά την πολύ σημαντική στιγμή της ανάδειξης και βράβευσης των 30 κορυφαίων στην ιστορία 30 χρόνων του ΕΣΑΚΕ, συνέχεια στη γιορτή του 25ου All Star Game έδωσε ο διαγωνισμός των τριπόντων, μέσα από την οποία αναδείχτηκε νικητής ο Μάρκους Ντένμον.

Ο Αμερικανός, που νίκησε στον τελικό τον Τζέιλεν Χαντς, έγινε ο δεύτερος παίκτης στην ιστορία του Περιστερίου που κατάκτησε τον τίτλο μετά τον Γιάννη Κρητικό στη διοργάνωση της σεζόν 2000-01.

Στον πρώτο γύρο έγινε μεγάλη μάχη από τους αγωνιζόμενους στους οποίους μπήκε και ο Γιώργος Παπαγιάννης. Μέσα από αυτήν αναδείχτηκαν νικητές ο Μάρκους Ντένμον και ο Τζέιλεν Χαντς έχοντας από 21 πόντους.

Η λίστα με τη σειρά με την οποία εκτέλεσαν οι αθλητές και οι βαθμοί τους:

Τζέιλεν Χαντς 21

Βασίλης Τολιόπουλος 17

Γιανίκ Φράνκε 7

Μάρκους Ντένμον 21

Λευτέρης Μαντζούκας 18

Γιαννούλης Λαρεντζάκης 18

Γιώργος Παπαγιάννης (με έκτακτη συμμετοχή)  – 12

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό