21.4 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Νικητής του Σούπερ Καπ ο Παναθηναϊκός

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Παναθηναϊκός κατάκτησε στην Πάτρα το μοναδικό τίτλο που έλειπε από την τροπαιοθήκη της ΚΑΕ, το Σούπερ Καπ Ελλάδας.

Στον τελικό της διοργάνωσης, που φιλοξενήθηκε στο «Δ. Τόφαλος», ο πρωταθλητής νίκησε με 92-83 τον περυσινό κάτοχο Προμηθέα Πατρών.

Με την κατάκτηση του πρώτου τίτλου της χρονιάς, οι «πράσινοι» συμπλήρωσαν τις 27 συνεχείς αγωνιστικές περιόδους που κατακτούν τουλάχιστον ένα τρόπαιο.

Αγωνιστικά, ο Παναθηναϊκός βασίστηκε στις επιθετικές αρετές του Νέντοβιτς, φέρνοντας γρήγορα τη διαφορά σε διψήφιο αριθμό (33-23 στο 12΄), με σερί 16-0 που ξεκινήσει από το πρώτο δεκάλεπτο.

Ο Προμηθέας προσπάθησε να αντιδράσει, αλλά οι παίκτες του Πρίφτη είχαν τις λύσεις και συντήρησαν τη διαφορά ως το τέλος του ημιχρόνου (53-39).

Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να είναι σταθερός σε άμυνα – επίθεση και στην τρίτη περίοδο, με αποτέλεσμα να εκκινήσει για το τελευταίο δεκάλεπτο έχοντας διαφορά 13 πόντων (76-63), αλλά η συνέχεια ήταν ενδιαφέρουσα.

Με τον Γιαννόπουλο να βρίσκει ρυθμό έξω από τα 6,75 ο Προμηθέας μείωσε σε 82-77 στο 37΄, αλλά ο Παπαγιάννης και η ψυχραιμία των «πράσινων» από τη γραμμή των ελευθέρων βολών δεν επέτρεψαν στο αχαϊκό συγκρότημα να ολοκληρώσει την αντεπίθεση.

Πολυτιμότερος παίκτης (MVP) του δεύτερου Σούπερ Καπ αναδείχθηκε ο Γιώργος Παπαγιάννης.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό