20.3 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Νεκρό ηγετικό στέλεχος της Χαμάς από αεροπορικό πλήγμα στη Γάζα

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Χαμάς ανακοίνωσε τον θάνατο ενός ανώτερου στελέχους της σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στον προσφυγικό καταυλισμό Μπουρέιτζ, στη Λωρίδα της Γάζας.

Νεκρός είναι Αϊμάν Νοφάλ, μέλος του Γενικού Στρατιωτικού Συμβουλίου της Χαμάς και επικεφαλής της Κεντρικής Ταξιαρχίας της Γάζας, από τον στρατιωτικό βραχίονα της ένοπλης ομάδας ( Ταξιαρχίες Αλ Κάσαμ).

Ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε αργότερα την είδηση, αναφέροντας ότι ο Νοφάλ υπηρετούσε ως διοικητής της ταξιαρχίας των κεντρικών στρατοπέδων της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας και ήταν πρώην επικεφαλής της στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών της Χαμάς. «Στο παρελθόν, συμμετείχε στην παραγωγή και ανάπτυξη όπλων, ανέβηκε στην ιερασχία και συμμετείχε σε πολλές τρομοκρατικές επιθέσεις καθώς και στον σχεδιασμό της απαγωγής του Χίλαντ Σαλίτ», ανέφερε σε ανακοίνωσή του.

Ο Ισραηλινός στρατιώτης Χίλαντ Σαλίτ βρισκόταν στα χέρια της Χαμάς για πέντε χρόνια και αφέθηκε ελεύθερος κατά τη διάρκεια ανταλλαγής κρατουμένων το 2011. Ως αντάλλαγμα για την απελευθέρωσή του, το Ισραήλ ελευθέρωσε 1.027 Παλαιστίνιους.

Hamas announces the death of Ayman Nofal, a member of the terror group’s General Military Council, in an Israeli bombing in the Gaza Strip. pic.twitter.com/KJHhp4LogE

— Emanuel (Mannie) Fabian (@manniefabian) October 17, 2023

Υπενθυμίζεται πως μετά από την αιφνιδιαστική επίθεση τς Χαμάς στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου, οι ισραηλινές δυνάμεις βομβαρδίζουν αδιάκοπα τη Λωρίδα της Γάζας και έχουν συγκεντρώσει χιλιάδες στρατεύματα στα σύνορα με τα παλαιστινιακά εδάφη. Όπως φαίνεται, προετοιμάζονται για μια χερσαία εισβολή προκειμένου να «καθαρίσουν» το μέρος από την ένοπλη ομάδα και την ηγεσία της.

Ο νούμερο 1 στόχος του ισραηλινού στρατού φαίνεται πως είναι ο ηγέτης Χαμάς Γιαχία Σινουάρ, γνωστός και ως «ο χασάπης από την Χαν Γιουνίς».

Δείτε εδώ όλες τις εξελίξεις λεπτό προς λεπτό



Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό