20 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Νεκρός 29χρονος αστυνομικός σε καταδίωξη στον Ασπρόπυργο

Ειδήσεις Ελλάδα

Τραγική κατάληξη είχε η καταδίωξη που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας στο Χαϊδάρι καθώς κατέληξε ο ένας από τους δύο αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ που μεταφέρθηκαν στο «Θριάσιο» νοσοκομείο με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ τραυματισμένοι.

Όλα ξεκίνησαν μετά τις 3.30 τα ξημερώματα όταν αστυνομικοί, ξεκίνησαν καταδίωξη υπόπτου οχήματος  το οποίο ανέπτυξε ταχύτητα και επιχείρησε να τους ξεφύγει στην Αθηνών – Κορίνθου, μετά το Δαφνί στο Χαϊδάρι, και το κυνηγούσαν μέχρι τον Ασπρόπυργο.

Η καταδίωξη ξεκίνησε μετά από κλήση για απόπειρα κλοπής αυτοκινήτου στην Νίκαια, και οι αστυνομικοί της ΔΙΑΣ διαπίστωσαν ότι στο περιστατικό εμπλέκονται δύο ΙΧ αυτοκίνητα, ένα εκ των οποίων διέφυγε αμέσως ενώ το δεύτερο έμεινε λίγο πιο πίσω.

Οι μοτοσικλέτες της ΔΙΑΣ άρχισαν την καταδίωξη η οποία κατέληξε στην Εθνική Αθηνών – Κορίνθου. Στο ύψος του Ασπρόπυργου και συγκεκριμένα κοντά στη λίμνη Κουμουνδούρου, ο οδηγός οχήματος πραγματοποίησε έναν επικίνδυνο ελιγμό, με αποτέλεσμα ένα περιπολικό να φρενάρει απότομα, ο οδηγός της μοτοσικλέτας να μην προλάβει να κάνει το ίδιο και να πέσει πάνω του.

Οι δύο αστυνομικοί της ΔΙΑΣ εκσφενδονίστηκαν στον αέρα και τραυματίστηκαν ενώ μεταφέρθηκαν στο Θριάσιο νοσοκομείο, με τον έναν τελικά να καταλήγει λίγη ώρα αργότερα ενώ και ο δεύτερος νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση με εσωτερική αιμορραγία.

Για ώρα διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων στην Αθηνών – Κορίνθου, από το ύψος των Διυλιστηρίων, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα και από το ύψος της Γέφυρας Σκαραμαγκά, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Κόρινθο, ενώ ο επιβάτης του αυτοκινήτου που καταδίωκαν οι αστυνομικοί, ένας ρομά ηλικίας 18-20 ετών, συνελήφθη για κλοπή.

Για το δυστύχημα μίλησε στο OPEN ο Σταύρος Μπαλάσκας:

Συλλυπητήρια Οικονόμου

Τα συλλυπητήρια του για τον θάνατο του αστυνομικού τα ξημερώματα στην Αθηνών Κορίνθου κατά τη διάρκεια καταδίωξης εξέφρασε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου επισημαίνοντας ότι το προσωπικό της ΕΛΑΣ προσπαθεί να ανταποκριθεί τόσο στην πανδημία βίας και παραβατικότητας, που μαστίζει το δυτικό κόσμο, όσο και στη δυσπιστία μέρους της κοινωνίας απέναντι στο αστυνομικό έργο.

Αναλυτικά η δήλωση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, κ. Γιάννη Οικονόμου:

Άλλος ένας Έλληνας αστυνομικός έπεσε στο βωμό του καθήκοντος, προσπαθώντας να προστατεύσει την κοινωνία από εγκληματικά στοιχεία. Ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους του και το Σώμα της ΕΛΑΣ. Το προσωπικό της ΕΛΑΣ, μέσα σε πολύ δύσκολες συνθήκες, προσπαθεί να ανταποκριθεί τόσο στην πανδημία βίας και παραβατικότητας, που μαστίζει το δυτικό κόσμο, όσο και στη δυσπιστία μέρους της κοινωνίας απέναντι στο αστυνομικό έργο. Με απόλυτη υπηρεσιακότητα και αυταπάρνηση προσφέρουν πολλά, σε κάθε πτυχή της καθημερινότητας και αξίζουν καθολικής αναγνώρισης και στήριξης.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό