16.2 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Νεκρός 24χρονος στη Κύπρο λόγω των αερόσακων της Takata

Ειδήσεις Ελλάδα

Δυστυχώς ένας ακόμη άνθρωπος έχασε τη ζωή του εξαιτίας των ελλαττωματικών αερόσακων της Takata. Πρόκειται για τον 24χρονο Κυριάκο Όξινο από την Κύπρο που έχασε τη ζωή του τον περασμένο Ιανουάριο σε τροχαίο δυστύχημα στη Λευκωσία.
Τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν πως η αιτία του θανάτου του ήταν το γεγονός πως ανατινάχτηκε ο προβληματικός αερόσακος της Takata του αυτοκινήτου του, με μεταλλικά θραύσματα από το περίβλημα (κάλυμμα) της γεννήτριας να εκτοξεύτηκαν στο σώμα και στο κεφάλι του, σκοτώνοντας τον.
Πρόκειται για τον 37ο θάνατο παγκοσμίως που προκλήθηκε από τους αερόσακους της ιαπωνικής εταιρίας, οι οποίοι έχουν τραυματίσει πάνω από 400 άτομα σε όλο τον κόσμο.

Η μητέρα του Κυριάκου Όξινου, Μαρία Λούη, δήλωσε πως πρέπει να παρθούν μέτρα και να ενημερωθεί ο κόσμος ότι αυτοί οι αερόσακοι είναι επικίνδυνοι καθώς μπορεί να στοιχίσουν ανθρώπινες ζωές. Όπως είπε:
Έχουμε αρκετούς θανάτους παγκοσμίως, ένας εξ αυτών ο θάνατος του Κυριάκου μας, τον οποίο ως οικογένεια βιώνουμε με πόνο. Από τις έρευνες διαπιστώσαμε ότι η αιτία ήταν αυτοί οι ελαττωματικοί αερόσακοι. Από περαιτέρω έρευνες με τους δικηγόρους μας ανακαλύψαμε ότι υπήρχε ανάκληση εκατομμυρίων οχημάτων αλλά υπήρχαν και 35 ειδοποιήσεις και οδηγίες στη σελίδα της Rapex που αναφερόταν σε διάφορα μοντέλα που είχαν αυτούς τους αερόσακους.
Στόχος ζωής μου είναι να γνωστοποιηθεί στους πολίτες η επικινδυνότητα αυτών των αερόσακων για να μην θρηνήσουμε άλλα θύματα. Από έρευνες που έγιναν επιβεβαιώθηκε ότι και πριν χρόνια έγινε ένα σοβαρό περιστατικό στην Κύπρο από ατύχημα με Takata το 2018 το οποίο είχε τραυματίσει πάρα πολύ σοβαρά τον οδηγό με ανεπανόρθωτες ζημιές.
Μέχρι σήμερα έχουν ανακληθεί περισσότερα από 100.000.000 αυτοκίνητα παγκοσμίως που διέθεταν τους προβληματικούς αερόσακους της Takata.
[Ευχαριστώ για το tip, Στέλιο]

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό