23.4 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Νεκρός σε ατύχημα στις δοκιμές του ράλι της Κροατίας ο Ιρλανδός Κρεγκ Μπριν

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο συνοδηγός Τζέιμς Φούλτον δεν έπαθε τίποτα
Ο κορυφαίος οδηγός ράλι της Ιρλανδίας, Κρεγκ Μπριν, έχασε τη ζωή του μετά από ατύχημα κατά τη διάρκεια δοκιμών πριν από τον γύρο του παγκόσμιου πρωταθλήματος στην Κροατία, ανέφερε η ομάδα της Hyundai σε ανακοίνωσή της σήμερα Πέμπτη.
Η ομάδα δεν έδωσε λεπτομέρειες για το ατύχημα, που συνέβη λίγο μετά το μεσημέρι τοπική ώρα, αλλά δήλωσε, ότι ο συνοδηγός Τζέιμς Φούλτον δεν έπαθε τίποτα. Τα μέσα ενημέρωσης ανέφεραν, ότι το αυτοκίνητο του Μπριν βγήκε από το δρόμο και συγκρούστηκε με στύλο, ενώ ο 33χρονος προετοιμαζόταν για το ράλι της επόμενης εβδομάδας, το δεύτερο της σεζόν.
Ο Μπριν, ο οποίος ξεκίνησε ως συνοδηγός προτού μεταπηδήσει στο τιμόνι το 2008, τερμάτισε δεύτερος στο Ράλι Σουηδίας τον Φεβρουάριο, όταν επέστρεψε στη Hyundai μετά από ένα χρόνο με την M-Sport Ford. Τα τελευταία χρόνια συμμετείχε τακτικά στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, αν και σπάνια για μια ολόκληρη σεζόν, και ενώ δεν ήταν νικητής, τερμάτισε δεύτερος σε έξι ράλι.
«Η ιρλανδική κοινότητα του μηχανοκίνητου αθλητισμού είναι μουδιασμένη από αυτή την τραγική είδηση. Ο Craig ήταν ένας οδηγός παγκόσμιας κλάσης και ένας άνθρωπος παγκόσμιας κλάσης», δήλωσε ο πρόεδρος της Motorsport Ireland, Έιντεν Χάρπερ, σε συλλυπητήρια δήλωση. Ο Μπριν είναι ο πρώτος νεκρός στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλι μετά τον Γερμανό νεαρό συνοδηγό Γιόργκ Μπάστακ στο Ράλλυ Καταλονίας το 2006.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό