18.2 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Νεκρός βρέθηκε αντιπρόεδρος της Lukoil

Ειδήσεις Ελλάδα

Νεκρός υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες εντοπίστηκε ένα ανώτατο στέλεχος του πετρελαϊκού κολοσσού της Ρωσίας «Lukoil».

Ο λόγος για τον Βιτάλι Ρομπέρτους, αντιπρόεδρο της Lukoil, του δεύτερου μεγαλύτερου παραγωγού πετρελαίου της Ρωσίας, ο οποίος βρέθηκε νεκρός στο γραφείο του στη Μόσχα την Τρίτη (12/3), όπως μεταδίδουν διεθνή ΜΜΕ.

Η Lukoil, την Τετάρτη 13 Μαρτίου σε ανακοίνωση της ανέφερε ότι ο Ρομπέρτους πέθανε αιφνιδιαστικά σε ηλικία 54 ετών για ανεξήγητο λόγο. Η εταιρεία τόνισε ότι ο Ρομπέρτους εργαζόταν στον πετρελαϊκό κολοσσό για περισσότερα από 30 χρόνια, ξεκινώντας ως οικονομολόγος, και ότι του είχαν απονεμηθεί «κρατικά και υπηρεσιακά βραβεία για την επιτυχία του στην ανάπτυξη του εγχώριου συγκροτήματος καυσίμων και ενέργειας».

«Στη μνήμη μας θα παραμείνει ένας ταλαντούχος ηγέτης, ένας πολύπλευρος άνθρωπος, ένας συμπαθής σύντροφο… Η ομάδα της LUKOIL εκφράζει βαθιά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους φίλους του».

Πρόκειται για τον τέταρτο τουλάχιστον θάνατο κορυφαίου στελέχους της Lukoil τα τελευταία δύο χρόνια, δηλαδή μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022, ανέφερε το ρωσικό δημοσίευμα RTVI.

Ο συγκεκριμένος θάνατος έρχεται να προστεθεί στους πολλούς ανεξήγητους θανάτους επιφανών Ρώσων και αξιωματούχων μετά την εισβολή στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό