18.8 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Νεκροί και τραυματίες σε βίαιες συγκρούσεις στη Τζενίν

Ειδήσεις Ελλάδα

Οι ισραηλινές δυνάμεις εισέβαλαν σε προσφυγικό καταυλισμό στην πόλη Τζενίν της Δυτικής Όχθης, σκοτώνοντας τρεις Παλαιστίνιους και τραυματίζοντας τουλάχιστον 29.

Η επιδρομή ξεκίνησε νωρίς το πρωί της Δευτέρας, προκειμένου να συλληφθούν Παλαιστίνιοι που είναι ύποπτοι για επιθέσεις, όπως ανακοίνωσε ο στρατός του Ισραήλ, προσθέτοντας ότι οι δυνάμεις του αντάλλαξαν πυρά με ενόπλους, χτυπώντας αρκετούς από αυτούς. Η επιδρομή πάντως δεν είχε ολοκληρωθεί ακόμη στις 09:00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας).

Βίντεο που περιήλθε στην κατοχή του Reuters δείχνει έκρηξη να σημειώνεται σε τεθωρακισμένο όχημα μεταφοράς προσωπικού, την ώρα που ακούγονται πυροβολισμοί. Άλλο βίντεο δείχνει ισραηλινό ελικόπτερο να εκτοξεύει πύραυλο.

Στην ανακοίνωσή του ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε ότι ελικόπτερο άνοιξε πυρ στη διάρκεια των συγκρούσεων και ότι ένα τεθωρακισμένο όχημά του επλήγη από έκρηξη.  Προς το παρόν ο ισραηλινός στρατός δεν έχει σχολιάσει τις πληροφορίες των μέσων ενημέρωσης ότι στο δεύτερο περιστατικό τραυματίστηκαν πέντε Ισραηλινοί στρατιώτες.

Το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας έχει ταυτοποιήσει τα θύματα.  Ένας από τους Παλαιστίνιους που σκοτώθηκαν είναι ανήλικος. Τα άλλα δύο θύματα είναι 21 και 19 ετών. Δεν είναι γνωστό αν οι νεκροί ανήκαν σε κάποια παλαιστινιακή οργάνωση.

Η παλαιστινιακή οργάνωση Ισλαμικός Τζιχάντ επεσήμανε ότι συμμετέχει στις συγκρούσεις στη Τζενίν, στο βόρειο τμήμα της Δυτικής Όχθης, η οποία θεωρείται προπύργιο ένοπλων παλαιστινιακών οργανώσεων και έχει αναχθεί τους τελευταίους 15 μήνες σε θέατρο συχνών συγκρούσεων, συχνά φονικών, μεταξύ Παλαιστινίων και των ισραηλινών δυνάμεων.

Τουλάχιστον ένας Παλαιστίνιος συνελήφθη στη διάρκεια της σημερινής επιδρομής, δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Al Jazeera

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό