16.7 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Νεκροί δύο ερευνητές από έκρηξη σε πρωτότυπο υβριδικό που χρηματοδοτείται από την ΕΕ

Ειδήσεις Ελλάδα

Δύο ερευνητές έχασαν τη ζωή τους την περασμένη εβδομάδα όταν προκλήθηκε έκρηξη σε ένα πρωτότυπο αυτοκίνητο (VW Polo) με μετασκευασμένα υβριδικά εξαρτήματα, αυτοκίνητο που είχε κατασκευαστεί και διεξήγαγε δοκιμές με κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Το περιστατικό συνέβη την περασμένη εβδομάδα στη Νάπολη της νότιας Ιταλίας και το αυτοκίνητο ήταν μέρος του project Life-Save που έχει ως στόχο να μετατρέψει αυτοκίνητα με συμβατικούς κινητήρες εσωτερικής καύσης σε υβριδικά οχήματα, που λειτουργούν τουλάχιστον εν μέρει με ηλιακή ενέργεια.
Νεκροί είναι η 66χρονη Maria Vittoria Prati, ερευνήτρια στο Εθνικό Συμβούλιο Έρευνας της Ιταλίας και ο 25χρονος μαθητευόμενος ερευνητής Fulvio Filace. Η ακριβής αιτία του ατυχήματος είναι ακόμη άγνωστη και οι εισαγγελείς της Νάπολης ερευνούν το αυτοκίνητο, προσπαθώντας να μάθουν τι προκάλεσε την έκρηξη.
Εκφράζοντας “μεγάλο σοκ και θλίψη” για τους θανάτους, το Εθνικό Συμβούλιο Έρευνας δήλωσε την Πέμπτη πως ξεκίνησε έναν εσωτερικό έλεγχο και ότι συνεργάζεται με τις αρχές.

Ο στόχος του project Life-Save είναι να προσθέσει εξαρτήματα υβριδικής μετάδοσης κίνησης, συμπεριλαμβανομένων ηλεκτρικών κινητήρων και μπαταριών, καθώς και ηλιακών συλλεκτών για πρόσθετη συμβολή στην ενέργεια σε αυτοκίνητα με κινητήρα εσωτερικής καύσης. Το Life-Save έχει λάβει χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Life της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, το οποίο αυτοχαρακτηρίζεται ως “το χρηματοδοτικό μέσο της ΕΕ για τη δράση για το περιβάλλον και το κλίμα”.
Το eProInn, ένα project του Πανεπιστημίου του Σαλέρνο στη νότια Ιταλία που έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στο project Life-Save, εργαζόταν για την εκ των υστέρων τοποθέτηση ηλιακών-υβριδικών συστημάτων μετάδοσης κίνησης σε συμβατικά αυτοκίνητα, με τα πάνελ να τοποθετούνται στην οροφή και στο καπό.
Εκτός από το Polo, το project Life-Save έχει και ένα Fiat Grante Punto, που και αυτό διαθέτει ηλιακά πάνελ, δύο ηλεκτροκινητήρες στον πίσω άξονα και μια μπαταρία. Το αυτοκίνητο εξετάζεται από τις αρχές.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό