17.6 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Νεκρή 93χρονη στη Λάρισα – Παρασύρθηκε από φορτηγό

Ειδήσεις Ελλάδα

Τραγωδία εξελίχθηκε το πρωί της Τετάρτης στο χωριό Αναγέννηση του Δήμου Κιλελέρ στη Λάρισα, αφού μια ηλικιωμένη γυναίκα παρασύρθηκε από φορτηγό και κατέληξε νεκρή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, φορτηγό που εκτελούσε εργασίες στην περιοχή, παρέσυρε 93χρονη γυναίκα που κινούνταν πεζή όπου γίνονταν οι εργασίες.

Η ηλικιωμένη είχε τραγική κατάληξη, αφού τραυματίστηκε θανάσιμα, ενώ μετά το τραγικό συμβάν συνελήφθη ο οδηγός του φορτηγού για την τον θάνατο της 93χρονης.

 Προανάκριση για τις ακριβείς αιτίες υπό τις οποίες έγινε το συμβάν διεξάγει ήδη το Αστυνομικό Τμήμα του Δήμου Κιλελέρ, ενώ έχει παραγγελθεί η διενέργεια νεκροψίας και νεκροτομής.

Συχνά τα τροχαία με πεζούς στη χώρα μας

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Αστυνομίας, το 2022 καταγράφηκαν 746 τροχαία ατυχήματα με παρασύρσεις πεζών στην Ελλάδα. Από αυτά, τα 727 είχαν ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό του πεζού και τα 19 ήταν θανατηφόρα.

Από τα στοιχεία αυτά προκύπτει ότι τα τροχαία ατυχήματα με παρασύρσεις πεζών αποτελούν το 25% περίπου των συνολικών τροχαίων ατυχημάτων στην Ελλάδα.

Οι ηλικίες των πεζών που εμπλέκονται σε τροχαία ατυχήματα είναι ποικίλες, αλλά οι περισσότεροι είναι άνω των 65 ετών. Συγκεκριμένα, το 57,7% των πεζών που σκοτώθηκαν σε τροχαία ατυχήματα το 2022 ήταν άνω των 65 ετών.

Τα τροχαία ατυχήματα με παρασύρσεις πεζών αποτελούν ένα σοβαρό πρόβλημα στην Ελλάδα, με τραγικές συνέπειες για τους πεζούς. Για την αντιμετώπιση του προβλήματος αυτού είναι απαραίτητη η βελτίωση της οδικής συνείδησης τόσο των οδηγών όσο και των πεζών.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό