20 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Νεκρή από πυροβολισμό η γνωστή αρκούδα Αμαρένα

Ειδήσεις Ελλάδα

Μια δημοφιλής θηλυκή αρκούδα πυροβολήθηκε στα περίχωρα μιας πόλης στην κεντρική Ιταλία και ένας άνδρας ισχυρίστηκε ότι άνοιξε πυρ από φόβο.

Η αρκούδα, με το όνομα Amarena, βιντεοσκοπήθηκε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα να περιφέρεται στην πόλη San Sebastiano Dei Marsi μαζί με τα δύο μικρά της.

Ο τοπικός κυβερνήτης Marco Marsilio δήλωσε ότι καμία αρκούδα στην περιοχή Abruzzo δεν είχε ποτέ απειλήσει τους κατοίκους με κίνδυνο.

Ωστόσο, νωρίτερα φέτος ένας δρομέας σκοτώθηκε από αρκούδα στις Άλπεις.

Στο Abruzzo προκλήθηκε εκτεταμένο σοκ από το γεγονός ότι η Amarena είχε σκοτωθεί. Η αρκούδα ήταν γνωστή στην περιοχή και είχε πάρει το όνομά της από μια ποικιλία μαύρου κερασιού που της άρεσε ιδιαίτερα.

Ο κυβερνήτης δήλωσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι η δολοφονία ήταν ακατανόητη και ότι ήταν μια «πολύ σοβαρή πράξη εναντίον ολόκληρης της περιοχής του Abruzzo που αφήνει πόνο και οργή».

Ο υπουργός Περιβάλλοντος Gilberto Pichetto έκανε λόγο για ένα «πολύ σοβαρό επεισόδιο» και δήλωσε ότι πρέπει να γίνει ό,τι είναι δυνατόν για να διασφαλιστεί ότι τα δύο μικρά της προστατεύονται και παραμένουν ελεύθερα.

Η Αμαρένα ήταν μία από τις περίπου 60 απειλούμενες με εξαφάνιση αρκούδες του Μαρσικού που ζουν στο εθνικό πάρκο του Abruzzo και είναι ιθαγενείς της κεντρικής Ιταλίας.

Το εθνικό πάρκο δημοσίευσε μια γραφική εικόνα της αρκούδας που κείτονταν νεκρή στο έδαφος και ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι είχε χτυπηθεί από πυροβολισμούς έξω από το πάρκο, στα περίχωρα του San Sebastiano dei Marsi.

Οι δασοφύλακες του πάρκου είχαν επέμβει γρήγορα, ανέφερε, επειδή τα μικρά ήταν εκεί, αλλά οι κτηνίατροι μπόρεσαν μόνο να επιβεβαιώσουν ότι η αρκούδα είχε πεθάνει.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό