24.4 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

ΝΔ: 200 βιογραφικά για την ευρωκάλπη

Ειδήσεις Ελλάδα

Με ανοιχτά τα τραύματα από την υπόθεση Ασημακοπούλου, η Νέα Δημοκρατία  αναπροσαρμόζει κομμάτια του σχεδιασμού της για τις ευρωεκλογές.

Οι αποκαλούμενοι «λοχαγοί» της κομματικής εκστρατείας για την κάλπη της 9ης Ιουνίου καλούνται μέσα στην ημέρα να ξεσκαρτάρουν ονόματα από τα 200 βιογραφικά που θα προταθούν στον Κυριάκο Μητσοτάκη ως υποψηφιότητες για τη λίστα των «42» με την οποία η Νέα Δημοκρατία θα δώσει τη μάχη του σταυρού στην ευρωκάλπη.

Πειραιώς και Ηρώδου Αττικού αναζητούν πρόσωπα που θα ισορροπήσουν τις επιλογές με κεντρώο προφίλ, οι οποίες έχουν ήδη πάρει το χρίσμα, με καθαρόαιμους δεξιούς υποψήφιους. Αυτή η «εξίσωση» είναι ξεκάθαρο ότι δεν θα λυθεί στη συζήτηση που θα πραγματοποιηθεί σε λίγες ώρες στα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας, αλλά όλα δείχνουν όπως έλεγε αρμόδια πηγή στον flash.gr, ότι το scouting των προηγούμενων ημερών έχει φέρει ικανοποιητικά αποτελέσματα.

Από την άλλην βέβαια ακούγονται όλο και πιο έντονα ονόματα από τον δεξιό «πάγκο», όπως εκείνα των νυν βουλευτών με την «ευθεία σύνδεση με την παραδοσιακή βάση του κόμματος», Ευριπίδη Στυλιανίδη και Κώστα Γκιουλέκα, χωρίς ακόμη να έχει κλειδώσει η υποψηφιότητα τους. Σε κάθε περίπτωση αναζητείται μια ισχυρή δεξιά υποψηφιότητα, τόσο ανδρική όσο και γυναικεία, με τη δεύτερη περίπτωση να αποτελεί και τον μεγαλύτερο «πονοκέφαλο» μετά το αντίο της κ. Ασημακοπούλου στις Βρυξέλλες. 

Περιοδείες προσαρμοσμένες στις δημοσκοπήσεις 

Επί τάπητος πάντως στη συγκεκριμένη σύσκεψη, αναμένεται να τεθεί και η στρατηγική για την καμπάνια των ευρωεκλογών και ειδικά το μέρος που αφορά τις περιοδείες.

Σε αυτό το πεδίο οι πληροφορίες θέλουν τις εξορμήσεις που σχεδιάζονται για τη νεοδημοκρατική εκστρατεία να δίνουν έμφαση στον βορρά, όπου οι δημοσκοπήσεις αλλά και το ρεύμα στην κοινωνία δείχνουν μια ανοδική δυναμική για τα «κομματίδια», όπως έχουν χαρακτηριστεί από τον πρωθυπουργό, στα δεξιά της Νέας Δημοκρατίας.

Αυτή η έμφαση, όπως περιγράφεται από αρμόδια πηγή, θα φανεί και από την αναλογία των περιφερειών τις οποίες θα επισκεφθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Στελέχη που έχουν γνώση των σχετικών προετοιμασιών υποστηρίζουν ότι το πρόγραμμα των περιοδειών του Πρωθυπουργού κατά 60% θα αφορά στη Βόρεια Ελλάδα.

Ταυτόχρονα όμως το βάρος των στοχευμένων περιοδειών, θα σηκώσουν μέλη της κυβέρνησης και βουλευτές με σαφώς πιο συντηρητικά χαρακτηριστικά, όπως ο υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης, που θα βρεθεί σε νομούς όπου ήδη καταγράφεται ο «εκ δεξιών κίνδυνος», της Ελληνικής Λύσης αλλά και της Νίκης.

Για το κόμμα του Δημήτρη Νατσιού μάλιστα, δεν περνάει απαρατήρητη η «γραμμή» που βάσιμα θεωρείται ότι δίνεται από ιεράρχες, γι’αυτό και πέρα από τις επισκέψεις «ειδικού σκοπού», θα επιδιωχθεί να κλείσει το «μέτωπο» που άνοιξε ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών.

Μια αποστολή την οποία ήδη «τρέχουν» άτομα εμπιστοσύνης του Πρωθυπουργού, τα οποία όπως αναγνωρίζουν, θα χρειαστεί και η δική του παρέμβαση, ενδεχομένως με μια επαφή με τον Προκαθήμενο της Ελλαδικής Εκκλησίας.

Με αυτά τα δεδομένα και με ξεκάθαρο σκοπό να στεγανοποιηθούν οι διαρροές προς τα δεξιά, θα ενταθούν και οι στοχευμένες επιθέσεις σε Ελληνική Λύση και Νίκη. Ειδικά στον βορρά τα δυο κόμματα και ανάλογα με την περιφέρεια, εμφανίζουν ένα άρθροισμα, το οποίο ξεπερνάει το 13% ανάλογα με την έρευνα και ανεξάρτητα από την πολιτική συγκυρία.

Από την άλλη αναμένεται με ενδιαφέρον εάν θα προσδιοριστεί με ακρίβεια και ο πήχης για την κάλπη της 9ης Ιουνίου. Μια παράμετρος που προφανώς, όπως λένε στελέχη από την Πειραιώς,τελεί υπό την έγκριση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος μέχρι στιγμής έχει αναφερθεί στη γενική στρατηγική που λέει ότι και αυτές οι κάλπες θα είναι άδειες.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό