17.9 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Να χυθεί άπλετο φως αλλά τεκμηριωμένα

Ειδήσεις Ελλάδα

Κατά την διάρκεια του σημερινού Δ.Σ της ΕΠΟ έγινε συζήτηση για την «καυτή» υπόθεση που αφορά την έρευνα για χειραγωγημένα παιχνίδια στο ελληνικό ποδόσφαιρο, στην οποία εμπλέκονται 18 ΠΑΕ.

Ο αντιπρόεδρος της ΑΕΚ, Γιώργος Κοσμάς, έκανε ξεκάθαρη την θέση της Ένωσης επί του θέματος.

«Θέλουμε να χυθεί άπλετο φως, να πάμε όσο πιο γρήγορα γίνεται, να ασκηθούν όλες οι πιέσεις προς πάσα κατεύθυνση. Να πάμε γρήγορα, αλλά τεκμηριωμένα. Για παράδειγμα αν πάει ένας ποδοσφαιριστής να στήσει την ομάδα του, θα χτυπήσει το ραντάρ, όμως η ομάδα δεν έχει ευθύνη. Δεν γίνεται να έχουμε τιμωρίες με απλές ενδείξεις, πρέπει να υπάρχει τεκμηρίωση’» είπε αρχικά και συνέχισε:

«Κανείς ένοχος να μη διαφύγει, αλλά και κανείς αθώος να μην καταδικαστεί. Η λέξη κλειδί είναι η τεκμηρίωση. Πλήρης τεκμηρίωση ώστε να σταλεί η υπόθεση σε δίκη με ολοκληρωμένο φάκελο έτσι ώστε οποιοσδήποτε είναι βρώμικος να καταδικαστεί, αλλά όχι να καούν τα χλωρά μαζί με τα ξερά. Υπάρχουν 109 φάκελοι. Αν υπάρχει 70 ένοχοι να καταδικαστούν, αλλά κι αν υπάρχουν 30 αθώοι να μην την πληρώσουν άδικα για οτιδήποτε»».

Έπειτα υπογράμμισε:

«Το ποδόσφαιρο δεν μπορεί να είναι όμηρος μιας ακατάσχετης φημολογίας. Δεν έχουμε κανένα στοιχείο στα χέρια μας αυτή την στιγμή, όπως και η επιτροπή δεοντολογίας δεν έχει στοιχεία στα χέρια της. Έχουμε μόνο διασπορά ακατάσχετης φημολογίας χωρίς να έχει πάρει η επιτροπή δεοντολογίας τίποτα. Αυτό πρέπει να ζητήσουμε να συμβεί, να έχουμε το γρηγορότερο τα στοιχεία  από την οικονομική αστυνομία και το εγκληματολογικό. Να αξιολογηθεί το υλικό και να προχωρήσει η διαδικασία, σύννομα και τεκμηριωμένα. Όχι να γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης η ακατάσχετη φημολογία. Να δοθεί βορά ένα όνομα ή μια ομάδα και να μην έχει τελικά ευθύνη θα είναι απαράδεκτο. Δε μπορεί να καταδικάζεται κανείς χωρίς αποδεικτικό υλικό».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό