22.2 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Να συσπειρωθεί η κεντροαριστερά- Επικίνδυνοι οι αντίπαλοί μας- ΒΙΝΤΕΟ

Ειδήσεις Ελλάδα


Ολόκληρη η συνέντευξή του:

Νίκο καλησπέρα, σε ευχαριστώ που δέχτηκες να απαντήσεις στις ερωτήσεις του thebest.gr.

Εγώ ευχαριστώ για την πρόσκληση.

Ξεκινάμε; Νίκο, νέος άνθρωπος σημαίνει απαραίτητα και νέες ιδέες; Παίζει αυτή η εξίσωση;

Νέος άνθρωπος σημαίνει ένας άνθρωπος που κινείται σε πιο νεανικά στέκια, ξέρει καλύτερα την πιάτσα, ξέρει καλύτερα τα προβλήματα και τις ανάγκες της νεολαίας και γενικότερα των νέων ανθρώπων και γενικά θεωρώ πως φέρνει κάτι πιο φρέσκο χωρίς αυτό να σημαίνει ότι οι μεγαλύτερης ηλικίας δεν έχουν όμορφες ιδέες, δεν έχουν εμπειρία και τεχνογνωσία, έτσι ώστε να βοηθάνε κι αυτοί σε έναν κοινό σκοπό.

Άρα είναι η επαφή με την κοινωνία πιο νεανική, ας πούμε..

Νομίζω τα βιώματά μας είναι τέτοια και οι εμπειρίες μας που φέρνουν και τις φρέσκες ιδέες.

Είναι ξεκάθαρο ότι προϊόντος του χρόνου ο κόσμος απομακρύνεται από την πολιτική. Πώς αλλάζει αυτό;

Πράγματι ο κόσμος έχει απογοητευτεί. Καλώς ή κακώς οι τελευταίες κυβερνήσεις, ίσως και οι παλιότερες δείχνουν να αποστασιοποιούνται από τον παλμό της κοινωνίας, αλλά καλώς ή κακώς πρόκειται για τις δικές μας ζωές και νομίζω ότι το να αφήνουμε έτσι αυθαίρετα οποιοσδήποτε να κάνει κουμάντο τις δικές μας ζωές μόνο κακό κάνει. Πρέπει να έρθει (ο κόσμος) πιο κοντά, πρέπει να κάνει μάλλον ένα βήμα μπροστά, να πάρει μέρος και, στο κάτω-κάτω να καθορίσει τη ζωή και την καθημερινότητά της. Κάπως έτσι νομίζω πρέπει να κινείται.

Η απομάκρυνση γίνεται κυρίως ξεκινώντας από τις νέες γενιές. Αυτό εσένα, προσωπικά, σε προβληματίζει σε σχέση με τη δική σου καταγραφή, μια που απευθύνεσαι στα νεανικά κοινά προνομιακά.

Σίγουρα ένας από τους βασικότερους λόγους και μια από τις προκλήσεις που νιώθω οτί υπάρχουνε είναι να παρακινήσω τον νέο κόσμο να έρθει πιο κοντά στην πολιτική, σίγουρα να έρθει στην κάλπη, και θεωρώ καθήκον μου να το κάνω. Θέλω ο νέος κόσμος, επιτέλους να πάρει πρωτοβουλίες, να βγει μπροστά και να αλλάξει έτσι όλο αυτό το παρωχημένο σύστημα που υπάρχει.

Γιατί να έρθουν εντέλει οι νέοι να ψηφίσουν; Πως τους πείθουμε να μην πάνε παραλία και να πάνε κάλπη;

Πρέπει να αντιληφθούν ότι στο Ευρωκοινοβούλιο θα παρθούν όχι απλά σημαντικές, ίσως οι πιο σημαντικές αποφάσεις για τις ζωές, για το μέλλον τους, ακόμα και για το παρόν τους. Άρα λοιπόν πρέπει να νιώσουν τη σημαντικότητα της κατάστασης και να πάνε να ψηφίσουν γιατί όπως είπα και πριν, πρόκειται για τη δική τους ζωή.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δείχνει να μην πείθει, υπό την έννοια πως παρότι η κυβέρνηση φθείρεται, δεν έχει κάποια εντυπωσιακή δημοσκοπική άνοδο, έτσι ώστε να την αειλήσει ουσιαστικά. Ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ, ούτε καμία άλλη δύναμη της αντιπολίτευσης φυσικά. Αυτό γιατί λες γίνεται;

Θεωρώ ότι είναι όλη αυτή η διαχρονική παθογένεια της Αριστεράς και της Κεντροαριστεράς, αν δεις πόσα κόμματα υπάρχουν από το ΚΚΕ μέχρι τη Νέα Δημοκρατία θα καταλάβεις και πως μοιράζεται η πίτα. Καλώς ή κακώς οι δεξιοί, οι ακροδεξιοί έτσι όπως έχει καταντήσει η Νέα Δημοκρατία συσπειρώνονται, είναι πάντα εκεί και γι αυτό έχουμε κι αυτά τα αποτελέσματα. Θεωρώ πως και οι δυνάμεις της Κεντροαριστεράς πρέπει να συσπειρωθούν, να καταλάβουν οτί, για να μιλήσω και λίγο μπασκετικά ο αντίπαλος είναι ένας, και να ενωθούν όχι απαραίτητα σε ένα κόμμα, αλλά τουλάχιστον να υπάρχει μια κοινή κατεύθυνση ώστε να πέσει αυτό το καθεστώς.

Μια ενιαία δύναμη, κατά κάποιο τρόπο. Μάλιστα. Οι δηλώσεις σου για τα Τέμπη είχαν ξεσηκώσει μια θύελλα με πολύ σοβαρές αντιδράσεις από τη Νέα Δημοκρατία. Είναι ακραίες οι δηλώσεις τελικά ή είναι ακραίες οι καταστάσεις;

Σοβαρά τώρα; Μιλάμε όχι για ακραία γεγονότα, μιλάμε για ένα ανεπανάληπτο έγκλημα κι αντί να κοιτάξουν να τιμωρήσουν τους υπαίτιους ασχολούνται με δηλώσεις ενός ανθρώπου που, στη φάση που εγώ τα δήλωσα ήμουν απλά ένας τύπος που είχε συμπληρώσει μια πλατφόρμα για υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Θέλω να σου πω ότι, οι άνθρωποι όπως έχω ξαναπεί, δεν έπρεπε να θυμώσουν μαζί μου, έπρεπε να θυμώσουν με την αλήθεια, με αυτή είναι τσακωμένοι. Αλλά καταλαβαίνεις, όταν μιλάμε για μπαζώματα, για μονταζιέρες και για όλα αυτά ότι θα προσπαθούν να βρούν άλλοθι όπου βρίσκουν.

Δηλαδή δεν πιστεύεις στο στρογγύλεμα του πολιτικού λόγου. Παρότι ως μέθοδος…

Πως σου φαίνεται; 

Όχι, δεν… Έχω αλλεργία στον πολιτικό, βαρετό λόγο. Θεωρώ ότι και ο κόσμος έχει κουραστεί, ευτυχώς εγώ έχω την πολυτέλεια να μην υποκρίνομαι με τον τρόπο που μιλάω. Ο,τι ακούς τώρα είναι πραγματικά ειλικρινές και αυθεντικό και χαίρομαι που πολλές φορές βρίσκει ανταπόκριση και ο κόσμος το αναγνωρίζει και αυτός είναι και ο στόχος μου, με αυτό τον λόγο να πορευτώ και αν ενοχλεί κάποιους, τι να πω; Ας αλλάξουν.. Εγώ δεν μπορώ να αλλάξω, δυστυχώς.

10 Ιουνίου είσαι ευρωβουλευτής. Στο εύχομαι δηλαδή, αλλά κάνουμε μια υπόθεση εργασίας. Ποιοι είναι οι τομείς εκείνοι που θα ήθελες να καταπιαστείς στην καριέρα σου την πολιτική;

Νομίζω, ένα πεδίο στο οποίο σίγουρα νιώθω καλά, γιατί όλη μου τη διαδρομή, όλη μου την καριέρα ασχολούμαι, είναι ο αθλητισμός. Από εκεί και πέρα, τα ανθρώπινα δικαιώματα και πιο συγκεκριμένα η κοινωνική αλληλεγγύη είναι ένα πεδίο που έχω ανάγκη να ασχοληθώ και το θέλω πολύ, διότι αυτός ήταν και -για να το πω αδόκιμα- ο βαθύτερος λόγος που ασχολούμαι με αυτό. Και θα ήθελα πολύ.

Στο εύχομαι.

Ευχαριστώ πολύ.

Στην πολιτική, στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια δείχνει να μην υπάρχουν και πολλοί κανόνες. Θέλει ρε παιδί μου, σίγουρα γερό στομάχι. Είσαι έτοιμος για οτιδήποτε πρόκειται να αντιμετωπίσεις;

Εντάξει, καλώς ή κακώς, τόσα χρόνια στον Παναθηναϊκό

,, καταλαβαίνεις ότι έχουμε ακούσει κι έχουμε ζήσει πολλά. Έχω στοχοποιηθεί αρκετές φορές, κι ακόμα και μετά την καριέρα μου έχω δει να με κάνουν πρωτοσέλιδο, διότι εμφανίστηκα στη νομική σχολή, λες και έκανα κάποιο έγκλημα, ή μπορούσαν να με παίζουν τα κανάλια επί εβδομάδες, γιατί σε αγώνα μεταξύ φίλων και γνωστών μπορεί να είχα κάποια αψιμαχία. 

Θέλω να πω ότι, καταλαβαίνω πως λειτουργεί το σύστημα. Εμένα προσωπικά δεν θα μου έκανε καμία εντύπωση να επινοήσουν οποιοδήποτε σκηνικό, οποιαδήποτε ιστορία για να με παρουσιάσουν απατεώνα, εγκληματία, ληστή, απαγωγέα, τι κακό μπορεί να μας βρει… Μπορεί να μου χρεώσουν γιατί δεν πέρασε ο Ολυμπιακός στο final4, ή γιατί αποκλείστηκε η εθνική.

Είμαι προετοιμασμένος για όλα, τους έχω ικανούς για όλα, τους θεωρώ επικίνδυνους και αδίστακτους, άρα μπορώ να δω το οτιδήποτε και δεν θα μου κάνει και εντύπωση.

Μίλησες για “σύστημα”. Αλλάζει το σύστημα;

Θέλει χρόνο. Δυστυχώς το έχουν θωρακίσει πάρα πολύ, με γερά θεμέλια αυτό που έχουν χτίσει. Βλέπεις, δεν υπάρχει κανάλι το οποίο να μην έχει τη γραμμή τους, δεν υπάρχει μέσο, δεν υπάρχουν δημοσιογράφοι.

Δυστυχώς είναι επικίνδυνη η κατάσταση. Ευτυχώς γίνονται και έρευνες στο εξωτερικό οι οποίες επαληθεύουν αυτό που σου λέω. Καλώς ή κακώς πρέπει να παλέψουμε και με αυτό.

Και τώρα πάμε να το χαλαρώσουμε λίγο..

Για χαλαρωσέ το σε παρακαλώ..

Ευρωβουλή με ΣΥΡΙΖΑ ή Ευρωλίγκα με Παναθηναϊκό;

Η πιο δύσκολη θέση που με φέρνεις σήμερα (γέλια).. Εεεεεε, ναιι…

Ζορίζεσαι..

Ναι, πραγματικά. Έπρεπε να με προετοιμάσεις για αυτό! Κοίτα, το μπάσκετ είναι η διαχρονική καψούρα μου, αλλά αυτή τη στιγμή θεωρώ ότι οι ευθύνες και ο σκοπός μου είναι πιο ιερός και καλώς ή κακώς αυτό ζω, και, θα ήθελα να το πετύχω, να μπω στην ευρωβουλή με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Τέλος, είχες πολύ καλή καταγραφή στον Πειραιά. Αυτό πως το εξηγείς; Θα αλλάξει το σύνθημα;

Δεν έχω επίσημα αποτελέσματα, αλλά θεωρώ ότι, οι ιδέες μου, οι αξίες μου, τα ιδανικά μου, που πολλοί μπορεί να αναγνωρίζουν, νομίζω δεν έχουν οπαδικά χρώματα και κριτήρια και, είναι πολύ ευχάριστο αυτό γιατί, μπορεί να έχω μπει σε ένα γήπεδο και να έχει σηκωθεί όλο το γήπεδο και να με βρίζει αλλά ξέρω ότι αυτό είναι στο πλαίσιο του αγώνα, του πρωταθλητισμού, της πόλωσης που υπάρχει μεταξύ των δύο ομάδων, γενικότερα στον αθλητισμό. Αλλά στο τέλος αυτά είναι που μένουν, τα βασικά, τα σπουδαία και το ότι το αναγνωρίζει ακόμα και ο κόσμος στον Πειραιά, είναι πολύ τιμητικό.

Νίκο, θέλω και πάλι να σε ευχαριστήσω για αυτή την ωραία κουβέντα και να σου ευχηθώ καλή επιτυχία!

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό