20.4 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

«Να σταματήσουν οι ισραηλινές επιθέσεις στη Γάζα- Ισοδυναμούν με γενοκτονία»

Ειδήσεις Ελλάδα

Να σταματήσουν οι ισραηλινές επιθέσεις στην Λωρίδα της Γάζας ζήτησε σήμερα ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, καθώς τόνισε πως ισοδυναμούν με γενοκτονία. Παράλληλα, προέτρεψε την διεθνή κοινότητα να εργαστεί για την επίτευξη μιας ανθρωπιστικής εκεχειρίας στην περιοχή.

Σε ανάρτηση στο Χ (πρώην Twitter) ο Ερντογάν τόνισε παράλληλα ότι το Ισραήλ προκαλεί μη περιφερειακούς παράγοντες αντί να διορθώνει τα λάθη του στη Γάζα, προσθέτοντας ότι η περιοχή χρειάζεται να σωθεί από τη «φρενίτιδα της παραφροσύνης» που υποστηρίζεται από δυτικές δυνάμεις και μέσα ενημέρωσης.

Gazze’ye yönelik saldırıların genişlemesi daha fazla acı, ölüm ve gözyaşından başka hiçbir şey getirmeyecektir.

Çocukları, kadınları, sivilleri katlederek; hastaneleri, okulları, camileri, kiliseleri bombalayarak güvenliğin sağlanamayacağı açıktır. Zulümle âbâd olunmaz.…

— Recep Tayyip Erdoğan (@RTErdogan) October 20, 2023

«Επαναλαμβάνω την έκκλησή μου προς την ισραηλινή ηγεσία να μην επεκτείνει ποτέ το εύρος των επιθέσεών της εναντίον αμάχων και να τερματίσει αμέσως τις επιχειρήσεις της που ισοδυναμούν με γενοκτονία», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος.

Όπως ανέφερε, η Άγκυρα εργάζεται για να τερματίσει τις μάχες μεταξύ ισραηλινών και παλαιστινιακών δυνάμεων προτού αυτές φτάσουν σε «ένα σημείο χωρίς επιστροφή».

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό