22.3 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Να σταματήσει η συζήτηση περί απόλυσης ανεμβολίαστων υγειονομικών- ΒΙΝΤΕΟ

Ειδήσεις Ελλάδα

Ολοκληρώθηκε νωρίτερα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας η διήμερη περιοδεία του Ανδρέα Ξανθού στην Αχαΐα ο οποίος υπογράμμισε την ανάγκη στήριξης του ΕΣΥ και του προσωπικού που υπηρετεί σε αυτό. “Το πρώτιστο μέλημα αυτή την περίοδο θεωρούμε ότι είναι η επούλωση των πληγών του ΕΣΥ. Το πιο σημαντικό  όμως είναι ότι πρέπει να στηριχτεί το ανθρώπινο δυναμικό του Δημόσιου Συστήματος Υγείας”. Για τους περίπου 15.000 συμβασιούχους είπε ότι πρέπει να βρεθεί η κατάλληλη ρύθμιση για να παραμείνουν μόνιμα.

“Για τους περίπου 8.000 συμβασιούχους ορισμένου χρόνου σε υποστηρικτικές υπηρεσίες του ΕΣΥ, πρέπει να δοθεί παράταση ως το τέλος του χρόνου στις ισχύουσες συμβάσεις εργασίας και να αποτραπεί η  επαναφορά των εργολαβικών συνεργείων στα νοσοκομεία”, πρόσθεσε.

“Οι εργαζόμενοι που είναι σε αναστολή, περίπου 4.500 και όσοι επέστρεψαν με πιστοποιητικό νόσησης αλλά κινδυνεύουν να βγουν σε αναστολή το προσεχές διάστημα, πρέπει να λήξει αυτή η εκρρεμμότητα. Να λήξει η συζήτηση περί επικείμενων απολύσεων και να επανέλθουν στη δουλειά τους με ενισχυμένους διαγνωστικούς ελέγχους και αυξημένα standards ασφαλείας”, ανέφερε ο κ. Ξανθός.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό