16.7 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Να ερευνηθεί ο μισογυνισμός στα αγόρια

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο ηγέτης του μεγαλύτερου εκπαιδευτικού σωματείου του Ηνωμένου Βασιλείου ζήτησε μια ανεξάρτητη έρευνα για την άνοδο του σεξισμού και του μισογυνισμού μεταξύ αγοριών και νεαρών ανδρών, λέγοντας ότι δεν πρέπει να αφεθεί στους γονείς και τα σχολεία στην αστυνομία.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Guardian, ο Daniel Kebede, ο γενικός γραμματέας της Εθνικής Εκπαιδευτικής Ένωσης (NEU), είπε ότι ήταν «ένα τεράστιο ζήτημα» στα σχολεία και εξέφρασε ιδιαίτερη ανησυχία για την ευκολία με την οποία οι μαθητές έχουν πρόσβαση σε επιθετική πορνογραφία από τα τηλέφωνά τους.

Είπε ότι η κυβέρνηση «απέτυχε εντελώς» να αντιμετωπίσει το ζήτημα, το οποίο επηρεάζει τις απόψεις των αγοριών για τις γυναίκες και τις σχέσεις, και προέτρεψε τους υπουργούς να «αναλάβουν τη μεγάλη τεχνολογία» για να διασφαλίσουν ότι οι νέοι δεν έχουν πρόσβαση σε επιβλαβές υλικό.

«Υπάρχει πραγματικό πρόβλημα με τον σεξισμό»

Ο Kebede, ο οποίος δίδασκε μαθηματικά σε μονάδα παραπομπής μαθητών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης μέχρι την εκλογή του ως γενικός γραμματέας πέρυσι, είπε ότι το πρόβλημα ήταν ευρέως διαδεδομένο. Είπε ότι είχε εμπειρία από πρώτο χέρι, έχοντας εργαστεί προσωπικά με μαθήτριες που υπήρξαν επανειλημμένα θύματα κακοποίησης, βίας και σεξουαλικής επίθεσης.

Μιλώντας πριν από μια συζήτηση για το θέμα την Παρασκευή στο ετήσιο συνέδριο του NEU στο Μπόρνμουθ, είπε: «Είναι πολύ δίκαιο να πούμε ότι υπάρχει πραγματικό πρόβλημα με τον σεξισμό και τον μισογυνισμό μέσα στα σχολεία.

«Έχω τα δικά μου ανέκδοτα. Είμαι βέβαιος ότι στο συνέδριο τα μέλη θα μοιραστούν τις ιστορίες τους. Υπάρχει πραγματικό πρόβλημα με το τι μπορούν να έχουν πρόσβαση οι νέοι μέσω του smartphone τους με πραγματική ευκολία.

«Δεν είναι μόνο παράγοντες επιρροής, όπως ο Andrew Tate, αλλά η επιθετική σκληροπυρηνική πορνογραφία είναι πραγματικά εύκολα προσβάσιμη στους νέους. Αυτά τα πράγματα έχουν πραγματικό αντίκτυπο, ιδιαίτερα στα νεαρά αγόρια και τους νεαρούς άνδρες και τις απόψεις τους για τις γυναίκες και τις σχέσεις τους».

Έκκληση για κυβερνητική παρέμβαση

Ο Kebede συνέχισε: «Είναι ένα πρόβλημα στο οποίο πιστεύω ότι η κυβέρνηση απέτυχε εντελώς να παρέμβει. Δεν υπήρξε πραγματική ρύθμιση και προκαλεί τεράστιο πρόβλημα στα σχολεία μας. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για αυτό.

«Το πρόβλημα ξεπερνά πολύ τον Andrew Tate όσον αφορά το τι μπορούν να έχουν πρόσβαση οι νέοι. Νομίζω ότι αυτή θα είναι μια πραγματικά σημαντική συζήτηση και η κυβέρνηση που θα προχωρήσει πρέπει να το λάβει πολύ σοβαρά υπόψη».

Ο Kebede χαιρέτισε τις πρόσφατες ανακοινώσεις των Εργατικών σχετικά με το πώς σχεδιάζει να βοηθήσει τα σχολεία να αναπτύξουν νέους άνδρες μέντορες και να διδάξουν στους μαθητές πώς να αμφισβητούν το υλικό που βλέπουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από άτομα όπως η Tate.

Σύμφωνα με τις προτάσεις, το Εργατικό Κόμμα θα στείλει «ομάδες περιφερειακής βελτίωσης» στα σχολεία για να εκπαιδεύσει το προσωπικό για την εισαγωγή του προγράμματος καθοδήγησης από ομοτίμους, αλλά ο Kebede κάλεσε την κυβέρνηση να προχωρήσει περαιτέρω.

«[Η κυβέρνηση] πρέπει πραγματικά να αναλάβει τη μεγάλη τεχνολογία αν είμαστε ειλικρινείς. Οι μεγάλες τεχνολογίες πρέπει να αναλάβουν κάποια ευθύνη και να ρυθμιστούν, και να αποδεχτούν τη ρύθμιση και να διασφαλίσουν ότι οι νέοι δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση σε αυτά τα πραγματικά επιθετικά, επικίνδυνα πράγματα στα τηλέφωνά τους.

«Να διεξαχθεί πραγματική έρευνα»

«Δεν αρκεί να επιτρέπουμε μόνο στα σχολεία να το αστυνομεύουν ή στους γονείς. Απλώς είναι πολύ διαδεδομένο. Νομίζω ότι πρέπει να διεξαχθεί πραγματική έρευνα σχετικά με αυτό από την κυβέρνηση, η οποία κάνει κάποιες συστάσεις για ορισμένες ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις.

«Έχω δουλέψει με νεαρά κορίτσια που έχουν πέσει θύματα πραγματικά, πολύ σημαντικών πράξεων μισογυνισμού σε περισσότερες από μία περιπτώσεις, που έχουν βιώσει κακοποίηση, βία, σεξουαλική επίθεση και αυτό τροφοδοτείται από μια κουλτούρα μισογυνισμού και σεξισμού που είναι με τη σειρά του τροφοδοτείται από το τι μπορούν να έχουν πρόσβαση τα νεαρά αγόρια και οι νέοι άνδρες στα smartphone τους».

Είπε ότι δεν μπορεί να κατηγορήσει τους γονείς. «Τα παιδιά και οι νέοι είναι πολύ καλοί στο να επεξεργάζονται την τεχνολογία και πώς να τη χρησιμοποιούν και πώς να παρακάμπτουν τυχόν φίλτρα και περιορισμούς που υπάρχουν.

«Δεν μπορούμε να εξατομικεύσουμε το ζήτημα και να το βάλουμε στην προβληματική ανατροφή των παιδιών, στην αποτυχία της γονικής μέριμνας. Είναι πολύ δύσκολο όταν κάθε άλλο παιδί έχει πρόσβαση σε ένα smartphone να είναι αυτός ο γονέας που λέει όχι. Πρέπει να υπάρξει ρύθμιση για αυτό από την κυβέρνηση, η οποία με τη σειρά της υποστηρίζει τις οικογένειες στη λήψη αυτών των αποφάσεων».

Η Esther Ghey, μητέρα της δολοφονημένης έφηβης Brianna Ghey, έχει κάνει εκστρατεία για ένα όριο ηλικίας για τη χρήση smartphone και αυστηρότερους ελέγχους στην πρόσβαση στις εφαρμογές κοινωνικών μέσων, και νωρίτερα φέτος η κυβέρνηση εξέδωσε νέες οδηγίες για την απαγόρευση των κινητών τηλεφώνων στο σχολείο για να βελτιώσει τη συμπεριφορά.

Ένας κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι τα σχολεία θα πρέπει να λάβουν άμεσα μέτρα κατά της σεξουαλικής παρενόχλησης, προσθέτοντας: «Μέσω του παγκόσμιου κορυφαίου νόμου για την ασφάλεια στο Διαδίκτυο, οι εταιρείες κοινωνικών μέσων θα πρέπει να προστατεύουν τα παιδιά από την έκθεση σε επιβλαβές υλικό στο διαδίκτυο.

«Εξετάζουμε επίσης τις νομοθετικές οδηγίες για τις σχέσεις, το σεξ και την εκπαίδευση για την υγεία και ως μέρος αυτής, εξετάζουμε πώς μπορεί να ενισχυθεί η καθοδήγηση και η υποστήριξή μας στα σχολεία για αυτό το θέμα».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό