17 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Ναυάγιο στην Πύλο: Συγκλονίζουν οι πρώτες εικόνες των διασωθέντων – Πολύ μεγάλος ο αριθμός των επιβαινόντων στο σκάφος, λέει ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ

Ειδήσεις Ελλάδα

Το Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας ήδη δέχεται τους πρώτους διασωθέντες, ενώ σε ετοιμότητα έχουν τεθεί και τα νοσοκομεία Κυπαρισσίας, Σπάρτης και Τρίπολης.

Για μια από τις πιο δύσκολες επιχειρήσεις, πολύ μεγάλη σε αριθμό, μίλησε από την Καλαμάτα, όπου μετέβη εκτάκτως, ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης, προκειμένου να συντονίσει την επιχείρηση που έχει στηθεί μετά το ναυάγιο που σημειώθηκε τα ξημερώματα ανοιχτά της Πύλου.

Ήδη από τα ξημερώματα ο διοικητής έχει δώσει εντολή για την ετοιμότητα όλων των νοσοκομείων στην περιοχή για να καλυφθούν απόλυτα οι ανάγκες που θα προκύψουν.

Συγκλονίζουν οι πρώτες εικόνες από τη μεταφορά των διασωθέντων ναυαγών:

Σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Καρβέλης στις 3.30 τα ξημερώματα ελήφθη σήμα και όλος ο μηχανισμός τέθηκε αμέσως σε ετοιμότητα. 

Το Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας ήδη δέχεται τους πρώτους διασωθέντες, ενώ σε ετοιμότητα έχουν τεθεί και τα νοσοκομεία Κυπαρισσίας, Σπάρτης και Τρίπολης.

Σε ετοιμότητα βρίσκεται όλο το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, και οι γιατροί εκτός υπηρεσίας.

Εν τω μεταξύ στο λιμάνι της Καλαμάτας όπου μεταφέρονται οι διασωθέντες έχει στηθεί σκηνή με γιατρούς πολλών ειδικοτήτων, όπου γίνεται το triage και αναλόγως της κατάστασης αποφασίζεται ο τρόπος της μεταφοράς τους στο νοσκομείο.

«Πρώτο μας μέλημα είναι η ανθρώπινη ζωή, θα δώσουμε τη μάχη για όλους» είπε ο κ. Καρβέλης και συμπλήρωσε ότι ήταν πολύ μεγάλος ο αριθμός των επιβαινόντων στο σκάφος και πολύ πάνω από το επιτρεπτό όριο, χωρίς όμως να δώσει άλλα στοιχεία για τον ακριβή αριθμό.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό