17.4 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Νίκος Δένδιας: Δωρεά γηπέδου μπάσκετ σε ελληνικό σχολείο στη Γκάνα – Ειδήσεις – νέα

Ειδήσεις Ελλάδα

Περιοδεία σε χώρες της Δυτικής Αφρικής πραγματοποιεί ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Με τον Πρόεδρο της Ακτής Ελεφαντοστού συναντήθηκε ο Δένδιας – Τι συζητήθηκε

Μετά την Ακτή Ελεφαντοστού και πριν βρεθεί στην Γκαμπόν, ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας επισκέφθηκε τη Γκάνα.

Μήνυμα Μητσοτάκη σε Ερντογάν: «Δεν υπάρχει διάλογος με το παράλογο»

Εκεί, ο Νίκος Δένδιας πέρα από τις καθιερωμένες επαφές με την ομόλογό του, Shirley Ayorkor Botchwey στην Άκκρα, πραγματοποίησε επίσκεψη στο ελληνικό σχολείο του Αγίου Νικολάου στην πόλη Τέμα, το οποίο βοηθούν μέσω δωρεών οι Έλληνες επιχειρηματίες στη χώρα της Αφρικής.

Μια τέτοια κίνηση έκανε και ο Έλληνας υπουργός, ο οποίος ανακοίνωσε ότι η ελληνική κυβέρνηση θα μεριμνήσει για τη δημιουργία ενός γηπέδου μπάσκετ.

Μάλιστα, στην ομιλία του ο κ. Δένδιας τόνισε πως θα πραγματοποιήσει νέα επίσκεψη στο μέλλον για να δει τα παιδιά να παίζουν μπάσκετ στο συγκεκριμένο γήπεδο, ενώ ζήτησε από τους τοπικούς φορείς να του κάνουν το… χατίρι για το όνομα του γηπέδου.

Όπως σημείωσε ο Έλληνας υπουργός, θα ήθελε το συγκεκριμένο γήπεδο να πάρει το όνομα του ανθρώπου που συνδέει με τον καλύτερο τρόπο την Ελλάδα με την Αφρική, διαφημίζοντας και τις δύο σε όλο τον κόσμο: του Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Δείτε την ομιλία του Νίκου Δένδια:

When I come again, I would be very proud to see you playing basketball on that court, named “#Giannis #Antetokounmpo” @Giannis_An34. A name that unites Greece with Africa! (statement following my visit to St. Nicholas’ Greek School in Tema, #Ghana). pic.twitter.com/rNXGSsGEtR

— Nikos Dendias (@NikosDendias) January 12, 2023

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσειςΔείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό