16.1 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Νίκη για τη Microsoft! Ανοίγει ο δρόμος για την εξαγορά της Activision Blizzard

Ειδήσεις Ελλάδα

Μεγάλη νίκη της Microsoft στον αγώνα της για την έγκριση της εξαγοράς της Activision Blizzard, καθώς το δικαστήριο της Καλιφόρνια που εξέταζε την ένσταση της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Εμπορίου (FTC) έκρινε πως δεν συντρέχουν λόγοι να μην προχωρήσει το deal! Αυτό σημαίνει ότι ανοίγει διάπλατα ο δρόμος προκειμένου να περάσει οριστικά στα χέρια της Microsoft η Activision Blizzard έναντι $68.7 δισ.

Η δικαστής Jacqueline Scott Corley δήλωσε τα παρακάτω στην ετυμηγορία της:

Η εξαγορά της Activision Blizzard από τη Microsoft έχει χαρακτηριστεί ως η μεγαλύτερη στην ιστορία της τεχνολογίας. Είναι λογικό να γίνονται έρευνες και τα πορίσματα αυτών των ερευνών είναι ξεκάθαρα: η Microsoft έχει δεσμευτεί γραπτώς, δημοσίως και στις δικαστικές αίθουσες ότι θα διατηρήσει το Call of Duty στο PlayStation για 10 χρόνια όπως και στο Xbox. Έχει συμφωνήσει με τη Nintendo για να φέρει το Call of Duty στο Switch. Και έχει κλείσει πληθώρα συμφωνιών για να φέρει για πρώτη φορά το περιεχόμενο της Activision σε διάφορες cloud gaming υπηρεσίες. Η ευθύνη αυτού του Δικαστηρίου για την συγκεκριμένη υπόθεση είναι μικρή. Πρέπει να αποφασίσει αν ισχύουν αυτές οι προϋποθέσεις, διαφορετικά θα πρέπει να παυθεί ή ακόμη και να ακυρωθεί η συμφωνία. Το Δικαστήριο κρίνει ότι η FTC δεν έχει δείξει πειστήρια πως δεν θα τηρηθούν τα συμφωνηθέντα ή ότι θα μειωθεί ο ανταγωνισμός. Το αντίθετο, μάλιστα, αποδεικνύεται ότι ολοένα και περισσότεροι πελάτες θα αποκτήσουν πρόσβαση στο Call of Duty και σε άλλο περιεχόμενο της Activision. Γι’ αυτό απορρίπτουμε την ένσταση της FTC.

Στις δηλώσεις που ακολούθησαν της απόφασης του Δικαστηρίου, όπως ήταν αναμενόμενο τα στελέχη της Microsoft εξέφρασαν την ευγνωμοσύνη, την ανακούφιση και την προσμονή τους για τη νέα εποχή της εταιρείας στον χώρο του gaming, ενώ ο εκπρόσωπος της FTC την…απογοήτευση του και την προειδοποίηση ότι μέσα στις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν νέες ενέργειες για την προστασία των καταναλωτών και του ανταγωνισμού.

Ουσιαστικά, η Microsoft έχει ως σοβαρό ανοικτό μέτωπο μόνο αυτό με την βρετανική CMA και ενδεχομένως θα βρεθεί λύση μέσα στις επόμενες ημέρες για να κλείσει οριστικά το περίφημο deal με την Activision Blizzard.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό