18.8 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Νέο Volkswagen Tiguan – Σύντομα κοντά μας

Ειδήσεις Ελλάδα

Η τρέχουσα, δεύτερη γενιά του Volkswagen Tiguan παρουσιάστηκε τον Σεπτέμβριο του 2015 και ανανεώθηκε με το… πατροπαράδοτο facelift τον Ιούνιο του 2020 οπότε θα μπορούσε να πει κανείς ότι έκανε τον κύκλο του. Όχι μόνο αυτό, αλλά υπηρέτησε τις φιλοδοξίες της γερμανικής μάρκας στην κατηγορία σημειώνοντας πωλήσεις που δεν έπεσαν ποτέ κάτω από τα 150.000 αυτοκίνητα στην Ευρώπη με εξαίρεση το ‘21 και το ’22 ενώ τις καλές χρονιές του (2017, 2018 και 2019) πουλούσε γύρω στα 250.000 αυτοκίνητα. Η Volkswagen είναι όμως έτοιμη να μας παρουσιάσει τον διάδοχο του ο οποίος πραγματοποιεί μία άτυπη πρεμιέρα με μία σειρά φωτογραφιών του καμουφλαρισμένου αμαξώματος.

Από την πρώτη κιόλας ματιά γίνεται φανερό ότι η γερμανική μάρκα επέλεξε μία διαφορετική κατεύθυνση για το design της νέας γενιάς. Το νέο Tiguan δεν είναι τόσο τετραγωνισμένο όσο ο προκάτοχος του, έχει αποκτήσει περισσότερες καμπύλες που το φέρνουν πιο κοντά στην σχεδιαστική ταυτότητα της “ID” οικογένειας αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων ενώ αξίζει να αναφέρουμε ότι η 3η γενιά είναι ελαφρώς μεγαλύτερη από την προηγούμενη καθώς το Tiguan έχει μήκος 4.551 χιλιοστά (+32mm) και ύψος 1.640 χιλιοστά (+5mm) ενώ το πλάτος αλλά και το μεταξόνιο έχουν μείνει ίδια – 1.939 και 2.681 χιλιοστά αντίστοιχα. Στον τομέα του design δεν γίνεται να μην αναφέρουμε και τα νέα φωτιστικά σώματα τόσο στο εμπρός μέρος όσο και στο πίσω που περιλαμβάνουν και χαρακτηριστικές LED μπάρες οι οποίες έχουν εξελιχθεί σε αναπόσπαστα στοιχεία των μοντέρνων αυτοκινήτων για κάποιο λόγο.

Όσον αφορά στο εσωτερικό, παρότι δεν έχουμε φωτογραφίες, το νέο VW Tiguan υπόσχεται να είναι περισσότερο πρακτικό προσφέροντας όχι μόνο μεγαλύτερο χώρο για τις αποσκευές (φτάνει τα 648 λίτρα) αλλά και για τους επιβάτες που απολαμβάνουν 9 χιλιοστά επιπλέον στο εσωτερικό ύψος για τον οδηγό και τον συνοδηγό και 10 χιλιοστά για τους επιβάτες των πίσω θέσεων. Προαιρετικά είναι διαθέσιμα ηλεκτρικά ρυθμιζόμενα καθίσματα με λειτουργία μασάζ καθώς και μία μεγαλύτερη οθόνη 15 ιντσών (η standard έχει μέγεθος 12.9 ιντσών) για το σύστημα ψυχαγωγίας και ενημέρωσης ενώ για πρώτη φορά στο συγκεκριμένο μοντέλο προσφέρονται και τα HD matrix LED φωτιστικά σώματα της εταιρίας. Τέλος, να σημειώσουμε ότι το νέο Tiguan χρησιμοποιεί την MQB Evo αρχιτεκτονική του ομίλου και όπως όλα δείχνουν θα είναι και πάλι, πιθανότατα για τελευταία φορά, διαθέσιμο με κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου σε διάφορους… βαθμούς εξηλεκτρισμού – χωρίς καμία ηλεκτρική υποβοήθηση, ήπια υβριδικούς έως και plug-in υβριδικούς. Περισσότερες πληροφορίες όμως θα έχουμε σε λίγο καιρό αφού η Volkswagen προγραμματίζει να λανσάρει το νέο Tiguan στην αγορά κατά το πρώτο τρίμηνο του 2024.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό