16.2 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Νέο Toyota Tacoma – Δηλώνει παρόν στο αμερικανικό μέτωπο!

Ειδήσεις Ελλάδα

Μπορεί να μας ακούγεται περίεργο εδώ που είμαστε αλλά το Toyota Tacoma είναι ο αδιαμφισβήτητος κυρίαρχος στην κατηγορία των μεσαίων pickups στην άλλη όχθη του Ατλαντικού. Σε μία κατηγορία που ο μέσος Αμερικάνος αγοραστής βρίσκει το Chevrolet Colorado, το Ford Ranger, το Nissan Frontier κ.ά. το Toyota Tacoma κατάφερε να πουλήσει το 2022 περισσότερα από 230.000 αυτοκίνητα και αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς, ούτε καν που βλέπει τον ανταγωνισμό. Τώρα που παρουσιάστηκε και η νέα γενιά δε, ο ανταγωνισμός έχει έναν λόγο επιπλέον να ανησυχεί καθώς το ιαπωνικό… αγροτικό θα λανσαριστεί στην αμερικανική αγορά ακόμα καλύτερο με στόχο να διατηρήσει ή να αυξήσει το μερίδιο του.

Σχεδιαστικά, το νέο Tacoma δεν επιφυλάσσει κάποια ιδιαίτερη έκπληξη. Δανείζεται αρκετά στοιχεία τόσο από τον προκάτοχο του, όσο και από τον μεγαλύτερο αδερφό του, το Toyota Tundra, αλλά διαθέτει μικρότερη γρίλια και πιο λεπτά φωτιστικά σώματα που ταιριάζουν αρμονικά στο γενικότερο σχήμα του αυτοκινήτου. Από την μέση και πίσω δεν έχουμε να πούμε και πολλά πράγματα αφού ένα pickup δεν προσφέρει και πολλές ελευθερίες στους σχεδιαστές αλλά αξίζει να αναφέρουμε τις διακριτικές αεροτομές στο τέλος της οροφής και της πόρτας της καρότσας. Αυτό που έχει περισσότερο ενδιαφέρον είναι ότι η Toyota δεν ακολουθεί τις τάσεις της αγοράς που θέλουν τα μοντέλα αυτής της κατηγορίας να είναι αποκλειστικά διαθέσιμα ως crewcab/διπλοκάμπινα με κοντή καρότσα και προσφέρει τόσο αυτή την επιλογή, σε δύο εκδόσεις μάλιστα όσο και μία με κανονική καρότσα.

Οι επιλογές όμως δεν σταματούν εκεί, αφού η ιαπωνική μάρκα θα προσφέρει το νέο Tacoma σε 8 διαφορετικές εκδόσεις, από την βασική “SR” μέχρι την υπερπλήρη “TRD Pro” και την εντωπωσιακή “Trailhunter” που εστιάζει περισσότερο σε off-road καταστάσεις προσφέροντας αναβαθμισμένη ανάρτηση με μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος, τροχούς 33 ιντσών με ελαστικά Goodyear Territory, επιπλέον προστατευτικά στο κάτω μέρος του αμαξώματος, σύστημα εισαγωγής αέρα τύπου… αναπνευστήρα στο μπροστά φτερό και πολλά άλλα!

Η καμπίνα του νέου Toyota Tacoma είναι μοντέρνα και φορτωμένη με άφθονη τεχνολογία αποδεικνύοντας για άλλη μία φορά ότι τα οχήματα που γνωρίζαμε παλιά ως αγροτικά, έχουν μεταμορφωθεί σε κάτι εντελώς διαφορετικό. Μπροστά στον οδηγό υπάρχει ένας πίνακας οργάνων με μία οθόνη 7.0 ιντσών που μπορεί να αναβαθμιστεί σε έναν ψηφιακό πίνακα σε οθόνη 12.3 ιντσών ενώ στο πάνω μέρος του ταμπλό βρίσκουμε μία οθόνη 8.0 ή 14.0 ιντσών για το σύστημα ψυχαγωγίας και ενημέρωσης. Για την ιστορία, το νέο Tacoma προσφέρει κάθε είδους επιλογή στον τομέα της συνδεσιμότητας αλλά και σύστημα ασύρματης φόρτισης smartphone ενώ δεν λείπουν οι πολυάριθμοι αποθηκευτικοί χώροι, με πιο χαρακτηριστικό το παράδειγμα των πίσω καθισμάτων που “κρύβουν” 3-πλάσιο χώρο από κάτω τους σε σύγκριση με την προηγούμενη γενιά.

Νέος είναι και ο υπερτροφοδοτούμενος βενζινοκινητήρας 2.4 λίτρων που έχει αναλάβει την κίνηση του μεσαίου pickup της ιαπωνικής μάρκας. Αυτός είναι διαθέσιμος σε 3 διαφορετικές εκδόσεις, με 231, 274 ή 282 ίππους χωρίς κάποιου είδους ηλεκτρική υποβοήθηση ενώ στην υβριδική μορφή του, προσφέρει 331 ίππους και  630 Nm ροπής. Με εξαίρεση την έκδοση των 274 ίππων που έρχεται με ένα 6-τάχυτο, μηχανικό κιβώτιο, όλες οι υπόλοιπες διαθέτουν ένα 8-τάχυτο αυτόματο ενώ standard είναι και το διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης στον πίσω άξονα. Προαιρετικά, η Toyota προσφέρει και ένα σύστημα τετρακίνησης με transfer case δύο ταχυτήτων και ενεργό traction control.

Περισσότερα τεχνικά χαρακτηριστικά δεν έχουμε ακόμα στη διάθεση μας αλλά η εταιρία αναφέρει πως η υβριδική έκδοση έχει δυνατότητα ρυμούλκησης έως 2.721 κιλών και ωφέλιμο φορτίο της τάξης των 775 κιλών. Η Toyota δηλώνει επίσης πως κάθε μία από τις 8 διαφορετικές εκδόσεις έχει διαφορετικές ρυθμίσεις στην ανάρτηση ανάλογα με τον χαρακτήρα της και την ολοκληρωμένη σουίτα συστημάτων ασφάλειας και υποβοήθησης οδήγησης “Safety Sense 3.0” που περιλαμβάνει ότι μπορεί να θελήσει κάποιος εν έτη 2023. Κρίμα που είναι αποκλειστικό για την αγορά της Β. Αμερικής…

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό