20.4 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Νέο Toyota Crown. Τολμηρό και μοντέρνο!

Ειδήσεις Ελλάδα

Το Crown είναι ένα από τα πλέον ιστορικά και εμβληματικά μοντέλα της Toyota, έχοντας ξεκινήσει την ζωή του ως Toyopet Crown το 1955 και έχοντας μεταμορφωθεί στην 15η γενιά του σε ένα επιβλητικό πολυτελές sedan για την αγορά της Ιαπωνίας. Η Toyota όμως αποφασίζει να τολμήσει με τον αντικαταστάτη της, ο οποίος παρουσιάστηκε σήμερα όχι ως ένα και μοναδικό μοντέλο αλλά ως μία “οικογένεια” που περιλαμβάνει 4 διαφορετικές εκδόσεις. Κάθε μία από αυτές είναι ξεχωριστή με τον δικό της τρόπο αλλά αυτό που έχουν ως κοινό χαρακτηριστικό είναι η τόλμη που επιδεικνύει το σχεδιαστικό τμήμα της Toyota καθώς το νέο Crown όχι μόνο αποκτά crossover επιρροές αλλά και μία πιο μοντέρνα συνολικά ταυτότητα με σκοπό να κατακτήσει την αγορά των Η.Π.Α. όπου θα είναι πλέον διαθέσιμο!

Το νέο Toyota Crown είναι πλέον ένα υπερυψωμένο sedan ενώ δανείζεται στοιχεία τόσο από το bZ4X όσο και από την σχεδιαστική γλώσσα της Lexus. Είναι αναμφίβολα πολωτικό και η πόλωση γίνεται εντονότερη με την διχρωμία που προσφέρει προαιρετικά η ιαπωνική μάρκα. Ασχέτως αυτού, το νέο Crown είναι ένα μεγάλο όχημα με μήκος που φτάνει τα 4.92 μέτρα, πλάτος 1.83 και ύψος 1.53 μέτρα με μεταξόνιο που αγγίζει τα 2.85 μέτρα ενώ το design κυριαρχείται από την μεγάλη εισαγωγή αέρα και τα λεπτά φωτιστικά σώματα στο εμπρός μέρος ενώ πίσω, η νέα γενιά θυμίζει fastback με πιο “μαλακές” γραμμές, μεγάλες καμπύλες και πολύ λεπτά φωτιστικά σώματα με μία γραμμή να ενώνει τα δύο άκρα στο πίσω μέρος.

Ο σχεδιασμός είναι πολύ πιο συμβατικός στο εσωτερικό με μία οθόνη 12.3 ιντσών που λειτουργεί ως ψηφιακός πίνακας οργάνων και μία ακόμα, 12.3 ιντσών και πάλι, για το σύστημα ψυχαγωγίας και ενημέρωσης Toyota Audio Multimedia. Η εταιρία εστίασε σε τομείς όπως η ελαχιστοποίηση του θορύβου και των κραδασμών και η βελτίωση της ποιότητας κύλισης ενώ πλήρης θα είναι και ο εξοπλισμός με “Softex” επενδύσεις, διζωνικό κλιματισμό κ.ά. ακόμα και στην βασική έκδοση. Όσο για τους κινητήρες, το Toyota Crown θα προσφέρεται είτε με έναν υβριδικό βενζινοκινητήρα 2.5 λίτρων ο οποίος συνδυάζεται με δύο ηλεκτροκινητήρες και ένα CVT κιβώτιο, είτε με έναν υπερτροφοδοτούμενο βενζινοκινητήρα 2.4 λίτρων ο οποίος συνδυάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα και παράγει 345 ίππους. Όλες οι εκδόσεις έρχονται με ηλεκτρονική, on-demand τετρακίνηση με την κορυφαία “Platinum” έκδοση να διαθέτει το σύστημα E-Four Advanced 4WD που μεταφέρει έως το 80% της μέγιστης ροπής στους πίσω τροχούς.

Ταυτόχρονα με το βασικό Crown η Toyota παρουσίασε και άλλες τρεις εκδοχές οι οποίες θα λανσαριστούν όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η εταιρία σε περίπου “40 χώρες και περιοχές”. Το Crown Sports Type (κόκκινο), το Crown Sedan Type που αντικαθιστά επί της ουσίας την προηγούμενη γενιά ως ένα μία πιο παραδοσιακή λιμουζίνα και το Crown Estate Type που είναι περισσότερο SUV παρά station-wagon. Με αυτά τα 4 μοντέλα η Toyota έχει ως στόχο να πουλήσει περίπου 200.000 ετησίως όταν όλα λανσαριστούν στην αγορά, περί τις αρχές του 2024.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό