25.4 C
Athens
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Νέο Suzuki Swift – Έρχεται μοντέρνο και καλύτερο από ποτέ!

Ειδήσεις Ελλάδα

Μπορεί να μην του φαίνεται καθώς το design του καταφέρνει να διατηρείται ακόμα αρκετά φρέσκο αλλά η τρέχουσα, τρίτη, γενιά του Suzuki Swift θα κλείσει σύντομα 7 χρόνια στην αγορά. Παρουσιάστηκε στα τέλη του 2016 και βασίστηκε στη νέα τότε, Heartect αρχιτεκτονική αλλά ο χρόνος πέρασε, η τεχνολογία έχει σημειώσει άλματα προόδου και παρότι το Swift έχει γεράσει με κλάση και στιλ, δεν παύει να βαραίνει από τα χρόνια. Η Suzuki το γνωρίζει αυτό και ετοιμάζει τη νέα γενιά του αγαπημένου supermini για το 2024 αλλά πριν φτάσουμε σε εκείνο το σημείο, θα παρουσιάσει ένα πρωτότυπο.
Τρόπος του λέγειν πρωτότυπο δηλαδή, αφού το μοντέλο που βλέπεις στις φωτογραφίες είναι πρακτικά έτοιμο να περάσει στην παραγωγή – τουλάχιστον όσον αφορά στο design. Μιας που αναφερθήκαμε σε αυτό, ακόμα και από τις δύο εικόνες που έχουμε στη διάθεση μας γίνεται σαφές ότι η Suzuki δεν προσπαθεί να εφεύρει ξανά τον τροχό. Ο σχεδιασμός του νέου Swift θα είναι μία εξέλιξη αυτού της τρέχουσας γενιάς, με αρκετές διακριτικές αλλά σε κάθε περίπτωση αισθητές διαφορές. Η γρίλια για παράδειγμα, είναι μικρότερη, τα φωτιστικά σώματα είναι τοποθετημένα λίγο χαμηλότερα και το καπό είναι πιο… στρογγυλεμένο ενώ οι χειρολαβές των πίσω θυρών έχουν μετατοπιστεί από τις κολώνες, στην… συμβατική θέση τους στις πόρτες. Στο ίδιο ύφος και με την ίδια έκταση συνεχίζονται οι αλλαγές και στο πίσω μέρος.

Αυτό που δεν περιμένουμε από το νέο Suzuki Swift είναι κάποιου είδους δραστική αναβάθμιση όσον αφορά στην τεχνολογία. Η λογική, δεδομένης της value-for-money φύσης του μοντέλου, λέει ότι θα δούμε λίγο ή πολύ τα ίδια κινητήρια σύνολα, βελτιωμένα στα σημεία ώστε να προσφέρουν όχι μόνο χαμηλότερες εκπομπές ρύπων και κατανάλωση αλλά και αυξημένη απόδοση. Σημαντικές προσθήκες θα έχουμε από την άλλη στον τομέα της τεχνολογίας ασφάλειας και υποβοήθησης οδήγησης αν και περισσότερες πληροφορίες θα έχουμε όταν πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του το μοντέλο παραγωγής.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό