16.2 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Νέο Subaru Forester – Ωρίμασε και άλλαξε

Ειδήσεις Ελλάδα

Αυτές τις ημέρες στην άλλη όχθη του Ατλαντικού ανοίγει τις πύλες του για το κοινό το Los Angeles Auto Show και ένα από τα πρώτα μοντέλα που πραγματοποίησαν το ντεμπούτο τους στη διεθνή έκθεση είναι το νέο Subaru Forester. Στην 6η γενιά του πλέον, το ιαπωνικό SUV που αναμένεται να λανσαριστεί στην αμερικανική αγορά την άνοιξη του 2024 έρχεται με… πολωτικό design που ήδη συζητιέται στο διαδίκτυο αλλά και νέα τεχνολογία, προηγμένα χαρακτηριστικά και αναβαθμισμένη ποιότητα κύλισης, πριν όμως επεκταθούμε στις λεπτομέρειες, ας εξετάσουμε προσεκτικά το παρουσιαστικό καθώς εκεί εντοπίζονται και οι πιο δραματικές αλλαγές σε σύγκριση με την προηγούμενη γενιά.

Καταρχάς, να αναφέρουμε ότι το νέο Forester συνεχίζει να χρησιμοποιεί την Subaru Global Platform και δεν διαφοροποιείται δραστικά από τον προκάτοχο του ούτε όσον αφορά στις διαστάσεις. Η ιαπωνική μάρκα δηλώνει πως το μήκος του νέου μοντέλου αυξήθηκε κατά 2.8 εκατοστά, το πλάτος κατά περίπου 1.2 εκ. και το ύψος, όπως και το μεταξόνιο, έχουν μείνει απαράλλαχτα. Σχεδιαστικά όμως, η ιστορία είναι πολύ διαφορετική καθώς σύμφωνα με την Subaru, το νέο Forester έχει μία ολοκαίνουρια, μοντέρνα αισθητική αλλά ταυτόχρονα διατηρεί και το κλασικό, σκληροτράχηλο look των προκατόχων του. Εμείς θα πούμε ότι η νέα, μεγάλη γρίλια ενσωματώνει τα ανασχεδιασμένα, LED φωτιστικά σώματα δημιουργώντας μία επιβλητική μάσκα που συνδυάζεται με τα τονισμένα φτερά, έντονα προστατευτικά σε ολόκληρη την περίμετρο του αμαξώματος και ένα… εκκεντρικό πίσω μέρος με μεγάλο άνοιγμα που βοηθά την φόρτωση και την εκφόρτωση ακόμα και πιο ογκωδών αντικειμένων.

Το εσωτερικό από την άλλη, διατηρεί τον αναλογικό πίνακα οργάνων που περιλαμβάνει και μία μικρή, πολυλειτουργική οθόνη αλλά την παράσταση κλέβει δίχως αμφιβολία η μεγάλη, κάθετα τοποθετημένη κεντρική οθόνη αφής του συστήματος ψυχαγωγίας και ενημέρωσης. Αυτή στις βασικές εκδόσεις έχει μέγεθος 7.0 ιντσών που θα δείχνει λίγο… περίεργα στο μεγάλο ταμπλό αλλά στις ακριβότερες εκδόσεις το μέγεθος της αυξάνεται στις 11.6 ίντσες που αναμφίβολα “γεμίζει” τον χώρο καλύτερα. Για την οροφή η Subaru επέλεξε μία σκουρόχρωμη επένδυση που κρύβει καλύτερα τα όποια σημάδια κακομεταχείρισης προκύψουν από την σκληρή χρήση ενώ ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί και στην άνεση των επιβατών με μεγαλύτερους, σε σύγκριση με την απερχόμενη γενιά, χώρους, καλύτερη ηχομόνωση, αναβαθμισμένο (διζωνικό) σύστημα κλιματισμού αλλά και άφθονη τεχνολογία τόσο στο επίπεδο της συνδεσιμότητας όσο και σε αυτό της ασφάλειας. Συγκεκριμένα, η Subaru καυχιέται, δικαίως, για το γεγονός ότι όλα τα νέα Forester έρχονται με την βραβευμένη τεχνολογία υποβοήθησης οδήγησης Subaru Eyesight που περιλαμβάνει πολυάριθμα συστήματα αλλά και λειτουργίες όπως το Surround View Monitor που παρέχει εικόνα 360ο χάρη στις 4 διαφορετικές κάμερες που υπάρχουν στο εξωτερικό του αυτοκινήτου.

Όσον αφορά στα μηχανικά, η εταιρία σημειώνει ότι όλα τα νέα Forester εξοπλίζονται με το φημισμένο Symmetrical All-Wheel Drive σύστημα τετρακίνησης και ένα κιβώτιο διαρκώς μεταβαλλόμενων σχέσεων. Για την κίνηση δε, φροντίζει ένας boxer βενζινοκινητήρας 2.5 λίτρων που παράγει 180 ίππους ενώ standard είναι και τα συστήματα Active Torque Vectoring και SI-Drive. Περιέργως, η ιαπωνική εταιρία δεν προσφέρει (ακόμα) κανενός είδους εξηλεκτρισμένο κινητήριο σύνολο στο νέο Forester, στρέφοντας την προσοχή των πελατών που αναζητούν κινητικότητα μηδενικών εκπομπών ρύπων στο Solterra… Ακόμα δεν γνωρίζουμε πάντως αν και πότε θα λανσαριστεί το νέο Subaru Forester και στην ευρωπαϊκή αγορά, ούτε φυσικά τις αλλαγές που θα υποστεί για να συμβεί αυτό. Μένουμε λοιπόν στο γεγονός ότι το μοντέλο που βλέπεις στις φωτογραφίες προορίζεται για την αμερικανική αγορά και θα επιστρέψουμε εφόσον προκύψουν νεότερα για την δική μας.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό