20.9 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Νέο Peugeot e-208 – Γοητευτικό και απολαυστικό

Ειδήσεις Ελλάδα

Το Peugeot 208 ήταν το αυτοκίνητο που εκθρόνισε το VW Golf από την κορυφή των πωλήσεων στην Ευρώπη το 2022 αλλά η γαλλική εταιρία δεν εφησυχάζει. Τώρα ανεβάζει τον πήχη ακόμα υψηλότερα παρουσιάζοντας την ανανεωμένη εκδοχή του δημοφιλέστατου μικρού hatchback πρώτα στην αμιγώς ηλεκτρική του έκδοση προσφέροντας περισσότερο από… τα πάντα. Περισσότερη τεχνολογία, περισσότερο design, περισσότερο συναίσθημα και περισσότερη διασκέδαση. Γιατί ως γνωστόν, ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο και η Peugeot έχει κάθε διάθεση να αναβαθμίσει το best-seller της και μέσα από αυτό, την εμπειρία ιδιοκτησίας και χρήσης για τους πελάτες της.

Εμφανισιακά, το νέο Peugeot 208 κάνει πολύ εύκολο τον εντοπισμό των αλλαγών. Από τη νέα γρίλια που “σβήνει” στον προφυλακτήρα και φιλοξενεί το νέο σήμα της γαλλικής μάρκας, στο χαρακτηριστικό LED μοτίβο με τις τρεις “νυχιές” και τα ανασχεδιασμένα φωτιστικά σώματα τόσο στο εμπρός μέρος όσο και στο πίσω και από τα νέα χρώματα (με προεξέχον το εκθαμβωτικό Agueda Yellow αλλά και το πιο διακριτικό Selenium Grey) στις νέες ζάντες ελαφρού κράματος 16 και 17 ιντσών, το Peugeot 208, η αμιγώς ηλεκτρική εκδοχή του πιο συγκεκριμένα, δεν προσπαθεί να κρύψει το γεγονός ότι πρόκειται για να ένα ριζικά διαφορετικό μοντέλο.

Στο εσωτερικό, η μεγάλη οθόνη αφής 10 ιντσών που αποτελούσε προνόμιο των ακριβότερων εκδόσεων είναι πλέον standard σε όλα τα 208 (αν και στις Allure και GT εκδόσεις η εν λόγω οθόνη είναι υψηλής ευκρίνειας) ενώ ανασχεδιασμένος είναι και ο ψηφιακός πίνακας οργάνων που στην έκδοση GT έχει ένα 3D effect ως standard. Η Peugeot αναφέρει πως προσφέρονται επιπλέον επιλογές για τις επενδύσεις στην καμπίνα αλλά στα υπόλοιπα δεν παρατηρούμε ουσιαστικές διαφορές καθώς το compact τιμόνι με το περίεργο σχήμα διατηρήθηκε και το γενικό design της καμπίνας δεν έχει αλλάξει με κάποιον δραματικό τρόπο – αν εξαιρέσει κανείς τον νέο επιλογέα του μηχανικού κιβωτίου ταχυτήτων που έχει νέο, πιο εργονομικό σχεδιασμό.

Όσον αφορά στα μηχανικά, το e-208 έρχεται πλέον με έναν ηλεκτροκινητήρα 156 ίππων ο οποίος συνδυάζεται με την μπαταρία 51 kWh που παρέχει αυτονομία της τάξης των 400 χιλιομέτρων. Η φόρτιση μπορεί να γίνει είτε σε έναν μονοφασικό φορτιστή 7.4 kW, είτε σε έναν τριφασικό φορτιστή 11 kW, είτε σε έναν ταχυφορτιστή έως 100 kW όπου η αναπλήρωση του φορτίου από το 20% στο 80% της μέγιστης χωρητικότητας διαρκεί μόλις 25 λεπτά έναντι των 4 ωρών και 40 λεπτών που απαιτούνται από το Wallbox και των 11 ωρών και 10 λεπτών της πλέον αργής επιλογής της ενισχυμένης πρίζας των 3.2 kW.

Οι πελάτες που αναζητούν την πρώτη γεύση της τεχνολογίας του εξηλεκτρισμού θα βρούνε και δύο υβριδικά κινητήρα σύνολα που αποτελούνται από την τελευταία γενιά του PureTech βενζινοκινητήρα με 100 ή 136 ίππους και ένα εξηλεκτρισμένο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη (e-DCS6). Χάρη στην μπαταρία που φορτίζει κατά την οδήγηση, αυτή η τεχνολογία προσφέρει επιπλέον ροπή σε χαμηλές στροφές και έως 15% χαμηλότερη κατανάλωση ενώ σε αστικό περιβάλλον, τα 208 HYBRID 100 και HYBRID 136 μπορούν να κινηθούν σε ποσοστό μεγαλύτερο του 50% χωρίς να εκπέμπουν ρύπους, αποκλειστικά ηλεκτρικά. Αν ούτε αυτή η επιλογή είναι της αρεσκείας σου, η Peugeot συνεχίζει να προσφέρει τα αμιγώς… θερμικά PureTech 75 και PureTech 100, με το πρώτο να συνδυάζεται με ένα 5-τάχυτο, μηχανικό κιβώτιο, το δεύτερο με ένα 6-τάχυτο μηχανικό κιβώτιο και αμφότερα να εξοπλίζονται με σύστημα Stop & Start.

Από το ανανεωμένο Peugeot 208 και e-208 δεν θα μπορούσε να λείπει μία ολοκληρωμένη σουίτα συστημάτων ασφάλειας και υποβοήθησης οδήγησης που περιλαμβάνει το adaptive cruise control, ένα σύστημα αναγνώρισης σημάτων, υποβοήθηση διατήρησης λωρίδας και προαιρετικά, μία κάμερα παρκαρίσματος υψηλής ανάλυσης 360ο μεταξύ άλλων, όπως δεν θα μπορούσε να λείπει ένα επίσης ολοκληρωμένο πακέτο συνδεσιμότητας με επιπλέον θύρες USB, λειτουργία ασύρματου mirroring (Apple CarPlay/Android Auto), σύστημα πλοήγησης της TomTom κ.ά. Οι πωλήσεις του Peugeot 208 facelift θα ξεκινήσουν τον ερχόμενο Νοέμβριο με την τιμή του να ανακοινώνεται κοντά στο λανσάρισμα του στην αγορά.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό