16.1 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Νέο deal για δύο νεότευκτα δεξαμενόπλοια

Ειδήσεις Ελλάδα

Διευρύνει το ναυπηγικό πρόγραμμα νέων πλοίων η Navios Maritime Partners της Αγγελικής Φράγκου, στρέφοντας την προσοχή της στην αγορά των tankers.

Όπως γνωστοποίησε η εισηγμένη, με σημείωμά της προς την Αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC), στη διάρκεια του Αυγούστου, συμφώνησε με ιαπωνική γιάρδα – χωρίς να την κατονομάζει – για τη ναυπήγηση δύο MR2 product tankers.

Κάθε πλοίο θα είναι ναυλωμένο (bareboat-in) στην εταιρεία για 10 χρόνια. Η Navios έχει το δικαίωμα να αποκτήσει τα δεξαμενόπλοια, από το τέλος του τέταρτου έτους μέχρι το τέλος της περιόδου ναύλωσης. Εάν το δικαίωμα αυτό ασκηθεί στο τέλος της δεκαετούς περιόδου, οι συμφωνίες ναύλωσης θα αντιπροσωπεύουν τιμή περίπου 41,5 εκατ. δολαρίων για κάθε πλοίο και επιτόκιο περίπου 7%.

Τα δύο tankers αναμένεται να παραδοθούν στη Navios κατά το πρώτο εξάμηνο του 2027.

Ο στόλος της εισηγμένης αποτελείται συνολικά από 175 πλοία, εκ των οποίων 81 είναι bulk carriers, 47 tankers και 47 containerships. To ναυπηγικό πρόγραμμα της εταιρείας περιλαμβάνει 22 πλοία, 12 containerships και 10 tankers. Η συνολική αξία του orderbook προσεγγίζει το 1,4 δισ. δολάρια.

Τα έσοδα της Navios Partners «σκαρφάλωσαν» στα 656,4 εκατ. δολάρια το πρώτο εξάμηνο του 2023, από 517,2 εκατ. δολάρια την ίδια περίοδο του 2022. Τα κέρδη αυξήθηκαν φέτος στα 211,4 εκατ. δολάρια από 203,8 εκατ. δολάρια.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό