18.6 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Νέο Audi A3, τώρα διαθέσιμο και ως Allstreet

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Audi ισχυρίζεται ότι καθιέρωσε την “premium compact” κατηγορία με το A3 πίσω στο μακρινό 1996, σχεδόν 30 χρόνια πριν και ενώ αυτό είναι συζητήσιμο, κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει το γεγονός ότι το A3 συνέβαλε στον… εκδημοκρατισμό της πολυτέλειας στα τέλη εκείνης της δεκαετίας. Τώρα, στην 4η γενιά του πλέον, το A3 είναι πιο άνετο, πιο δυναμικό και πιο ψηφιακό από ποτέ αλλά υπάρχουν πάντοτε περιθώρια βελτίωσης και αυτά τα περιθώρια εξερευνά η Audi αποκαλύπτοντας σήμερα ένα διακριτικό αλλά ουσιαστικό facelift και μαζί με αυτό, την allstreet έκδοση που προσθέτει στο δημοφιλές hatchback κάποια στοιχεία crossover αυξάνοντας ακόμα περισσότερο την ευελιξία και την πρακτικότητα του.

Όλα τα ανανεωμένα Audi A3, διαθέσιμα ως Sedan, Sportback και allstreet, επωφελούνται από μία σειρά ήπιων επεμβάσεων στο design τους, όπως για παράδειγμα η νέα μάσκα με την φαρδύτερη Singleframe γρίλια με τις δύο εισαγωγές αέρα στα άκρα του προφυλακτήρα και μία κάτω από την γρίλια που σύμφωνα με την εταιρία κάνει το μοντέλο να φαίνεται χαμηλότερο ενώ περίπου το ίδιο μοτίβο αντικατοπτρίζεται και στον πίσω προφυλακτήρα με επιρροές από τα κορυφαία, RS μοντέλα. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στα φωτιστικά σώματα όπου, για πρώτη φορά στο A3, είναι δυνατή η επιλογή και η εναλλαγή ανάμεσα σε τέσσερις διαφορετικές “υπογραφές” για τα φώτα ημέρας. Η νέα λειτουργία επιτρέπει την αλλαγή της εμφάνισης του αυτοκινήτου ανά πάσα στιγμή καθώς όλοι γνωρίζουμε την επίδραση που έχουν τα φώτα ημέρας στην όψη του οχήματος ενώ αξίζει να αναφέρουμε ότι κάθε μία από τις τέσσερις “υπογραφές” έχει και το δικό της coming home/leaving home σενάριο!

Πολλαπλές είναι οι επεμβάσεις και στην καμπίνα, με νέους αεραγωγούς, διαφορετικό εσωτερικό φωτισμό, ανασχεδιασμένη κεντρική κονσόλα, καινούριο φινίρισμα σε διάφορες επιφάνειες και πολλά ακόμα. Όλα τα A3 εξοπλίζονται πλέον με μία οθόνη 10.1 ιντσών και το Virtual Cockpit της Audi ενώ στον στάνταρ εξοπλισμό ανήκουν επίσης το σύστημα ασύρματης φόρτισης smartphone και 4 θύρες USB-C – δύο στο εμπρός μέρος και δύο πίσω. Όπως πάντα και παρά το γεγονός ότι ο βασικός εξοπλισμός είναι πλουσιότερος από ποτέ, ο κατάλογος των extras είναι ιδιαίτερα εκτενής και οφείλουμε να σημειώσουμε ότι πολλές λειτουργίες θα είναι διαθέσιμες στους πελάτες μέσω συνδρομών – μηνιαίας, τριμηνιαίας, εξαμηνιαίας κ.ο.κ. με ανάλογο κόστος μέσω της εφαρμογής myAudi, χωρίς επιπλέον κόπο και ανάλογα με τις εκάστοτε ανάγκες του ιδιοκτήτη.

Η έκδοση που ξεχωρίζει από όλες τις υπόλοιπες όμως είναι φυσικά η allstreet και το καταφέρνει τόσο στο επίπεδο της αισθητικής όσο και πιο ουσιαστικά. Η απόσταση από το έδαφος για παράδειγμα έχει αυξηθεί αισθητά χάρη στην υπερυψωμένη κατά 15 χιλιοστά ανάρτηση αλλά και τους μεγαλύτερους τροχούς 17 ιντσών που προσθέτουν άλλα 15 χιλιοστά σε σύγκριση με το A3 Sportback. Ειδικές για την έκδοση είναι και οι ρυθμίσεις της ανάρτησης ενώ χάρη στην ελαφρώς υπερυψωμένη θέση οδήγησης, το A3 allstreet προσφέρει βελτιωμένη άνεση κατά την είσοδο και την έξοδο από το όχημα και καλύτερη οπτική του δρόμου. Όπως και στο Sportback, η χωρητικότητα του πορτ-μπαγκάζ είναι 380 λίτρα και μπορεί να αυξηθεί στα 1.200 με την αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων ενώ στον προαιρετικό εξοπλισμό βρίσκουμε έναν αφαιρούμενο κοτσαδόρο, την ηλεκτρική πίσω πόρτα και ένα πακέτο αποθήκευσης μεταξύ άλλων.

Κατά το λανσάρισμα στην Ευρώπη, όλα τα Audi A3 θα είναι διαθέσιμα σε δύο εκδόσεις: την 35 TFSII με έναν βενζινοκινητήρα 1.5 λίτρων που συνδυάζεται με ένα 7-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο S tronic και ήπια υβριδική τεχνολογία προσφέροντας 150 ίππους και την 35 TDI με τον πετρελαιοκινητήρα των 150 ίππων και το ίδιο, 7-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο. Επιπλέον κινητήρες βενζίνης αλλά και πετρελαίου για τα A3 Sportback και A3 Sedan θα προστεθούν κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2024 ενώ στο τέλος του έτους μία plug-in υβριδική έκδοση θα εμπλουτίσει περαιτέρω την γκάμα.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό