17 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Νέο παγκόσμιο ρεκόρ ο Ντουπλάντις

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο κόσμος ανήκει στον Άρμαντ Ντουπλάντις κι εμείς απλά ζούμε σε αυτόν! Ο Σουηδός σούπερ στα απογειώθηκε στα 6,24μ. και κατέρριψε το… δικό του παγκόσμιο ρεκόρ που είχε θέσει τον περασμένο Σεπτέμβριο, στο Diamond League της Σιαμέν.

Ο 24χρονος αθλητής του άλματος επί κοντώ κατάφερε με την πρώτη του κιόλας προσπάθεια να ξεπεράσει τα 6,24μ., «σπάζοντας» για 8η φορά μέσα στα τελευταία 4 χρόνια το παγκόσμιο ρεκόρ. Ο Ντουπλάντις είχε πηδήξει στα 6,23μ. στις 17 Σεπτεμβρίου του 2023 στους τελικούς του Diamond League των ΗΠΑ, αλλά φαίνεται πως δεν… βαριέται να καταρρίπτει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο.

Μάλιστα, παρά το γεγονός ότι το τερέν ήταν βρεγμένο, ο Ντουπλάντις δεν αντιμετώπισε κανένα απολύτως πρόβλημα στην Κίνα και πέτυχε αυτήν την ξεχωριστή επίδοση, στην οποία το σώμα του πέρασε αρκετά ψηλά πάνω απ’ τον πήχη, κάτι που δείχνει πως έχει περιθώριο και για… βελτίωση του παγκόσμιου ρεκόρ.

O Nτουπλάντις άρχισε τον αγώνα από τα 5,62μ. τα οποία πέρασε με την πρώτη. Το ίδιο συνέβη και στα 5,82μ. και στα 6,00μ.. Κι αφού εξασφάλισε την πρωτιά ανέβασε τον πήχη στα 6,24μ.. Έτσι, πλέον, πρέπει να θεωρούμε δεδομένο πως θα καταρρίψει εκ νέου το παγκόσμιο ρεκόρ που έθεσε, αλλά και πως πιθανότατα θα ξεπεράσει τα 6,30μ. Δεν τίθεται θέμα αν θα το κάνει, αλλά το πότε θα το κάνει! Ασυναγώνιστος…

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό