16.7 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Νέο μοντέλο για την Τουρκική Togg

Ειδήσεις Ελλάδα

Η τουρκική αυτοκινητοβιομηχανία ηλεκτρικών οχημάτων Togg επεκτείνει τη γκάμα της και ετοιμάζει το ντεμπούτο της στη Γερμανία στο τέλος του 2024.

Μετά το SUV T10X, η Togg ετοιμάζει το fastback T10F και με αυτά τα μοντέλα θέλει να επεκταθεί στην Ευρώπη. Ξεκινώντας από τα τέλη του 2024, η εταιρεία, από την Τουρκία η οποία ιδρύθηκε το 2018 και επί του παρόντος πουλά μόνο στην εγχώρια αγορά, στοχεύει να ξεκινήσει εξαγωγές και των δύο μοντέλων της στη Γερμανία, ξεκινώντας από το SUV.

Η Togg σχεδιάζει επίσης να πουλήσει τα αυτοκίνητά της σε άλλες ευρωπαϊκές αγορές, όπως η Γαλλία, η Ιταλία, η Ολλανδία και η Σουηδία. Η εταιρεία δεν έχει δώσει χρνοδιάγραμμα για τα ντεμπούτα στις άλλες τέσσερις αγορές, αλλά έχει θέσει ως στόχο να κυκλοφορήσει ένα εκατομμύριο οχήματα σε όλη την Ευρώπη έως το 2032.«Η κυκλοφορία του T10F σηματοδοτεί μια καθοριστική στιγμή για τον Togg, επιδεικνύοντας την ακλόνητη δέσμευσή μας να μεταμορφώσουμε το τοπίο της κινητικότητας», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Gurcan Karakas, σε μια ανακοίνωση.

Η Togg δεν δημοσίευσε τιμές για το T10F, αλλά αναμένεται να ευθυγραμμιστούν με το SUV, το οποίο ξεκινά από τα 45.000 ευρώ για το βασικό μοντέλο και ανεβαίνει στα 57.320 ευρώ για την έκδοση με την μεγαλύτερη αυτονομία. Μάλιστα η εταιρία παρουσίασε την έκδοση ν παραγωγής του T10F στην έκθεση τεχνολογίας CES. Αυτή είναι η τρίτη συνεχόμενη εμφάνιση στην έκθεση τεχνολογίας και προτιμά να αποκαλεί τα μοντέλα της «έξυπνες συσκευές». Το T10F θα έχει τρεις παραλλαγές — δύο με κίνηση στους πίσω τροχούς και μία με τετρακίνηση. Τα μοντέλα RWD προσφέρουν αυτονομία είτε 350 είτε 600 km, ενώ η αυτονομία του AWD είναι 530 km, σύμφωνα με τις εσωτερικές δοκιμές της εταιρείας με βάση τις οδηγίες WLTP.

Η έκδοση AWD εκτός από αυτονομία προσφέρει και καλύτερες επιδόσεις, καθώς οι διπλοί ηλεκτροκινητήρες της παρέχουν 320 κιλοβάτ (που ισοδυναμεί με σχεδόν 430 ίππους. Τα μοντέλα RWD (με την κίνηση πίσω) διαθέτουν μονό ηλεκτροκινητήρα 160 kW (215 hp), θα προσφέρονται επίσης με χωρητικότητα μπαταρίας 52,4 ή 88,5 kW/h ενώ η έκδοση AWD διαθέτει επίσης μπαταρία 88,5 kWh.Οι τρεις εκδόσεις μπορούν να φορτιστούν από 20 έως 80% σε 28 λεπτά επιπλέον το καθένα μοντέλο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως εξωτερικό τροφοδοτικό για την φόρτιση συσκευών.Οι πελάτες έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν επιλογές εξοπλισμού V1 ή V2, με το V2 να επιτρέπει πιο προηγμένα αυτόνομα χαρακτηριστικά και συστήματα ασφαλείας, είπε η εταιρεία. Το fastback έχει μεταξόνιο 2890 mm, απόσταση από το έδαφος 155 mm και ζυγίζει μεταξύ 1939 και 2215 kg, ανάλογα με τις προδιαγραφές.

Οι ιθύνοντες της Togg είπαν ότι η σχεδίαση των T10F και T10X είναι το αποτέλεσμα της συνεργασίας του στούντιο σχεδιασμού της με τον Ιταλό Pininfarina. Η σιλουέτα και οι γραμμές του αμαξώματος του T10F αντικατοπτρίζουν αυτό του T10X, αλλά η δημιουργική ομάδα προσάρμοσε το ύψος και τις προεξοχές του fastback για να του δώσει πιο σπορ αναλογίες.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό