23.8 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Νέο «καμπανάκι» ΠΟΥ: Μεγάλη η πιθανότητα πιο επικίνδυνων μεταλλάξεων

Ειδήσεις Ελλάδα

Η επιτροπή έκτακτης ανάγκης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας προειδοποίησε σήμερα για τη «μεγάλη πιθανότητα» εμφάνισης νέων παραλλαγμένων στελεχών, «πιθανόν πιο επικίνδυνων».

«Η πανδημία αργεί να τελειώσει», σημειώνουν σε ανακοίνωση οι ειδικοί αυτοί που συμβουλεύουν τον γενικό διευθυντή του ΠΟΥ, προσθέτοντας: «υπάρχει μεγάλη πιθανότητα εμφάνισης και μετάδοσης νέων ανησυχητικών παραλλαγμένων στελεχών, πιθανόν πιο επικίνδυνων και ακόμη πιο δύσκολων να τεθούν υπό έλεγχο», σε σχέση με αυτά που έχουν ήδη καταγραφεί από τον διεθνή οργανισμό.

Αυξάνονται και πάλι οι μολύνσεις σε όλον τον κόσμο

Τα νέα κρούσματα της Co-19, που ξεκίνησαν να αυξάνονται και πάλι στα τέλη Ιουνίου σε όλον τον κόσμο, ξεπέρασαν την Τρίτη και την Τετάρτη τα 500.000 σε καθημερινή βάση, αριθμοί που δεν είχαν καταγραφεί από τις 28 Μαΐου, σύμφωνα με μια καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου που βασίζεται στους επίσημους απολογισμούς των χωρών.

Συνολικά, μέχρι τις 17.00 σήμερα (ώρα Ελλάδας) είχαν καταγραφεί σε όλον τον κόσμο 188.347.302 κρούσματα της Co-19 από την ημέρα που εντοπίστηκε για πρώτη φορά ο κορονοϊός SARS-CoV-2, στα τέλη Δεκεμβρίου 2019 στην Κίνα. Την Τρίτη και την Τετάρτη καταγράφηκαν 552.263 και 541.452 νέες μολύνσεις αντίστοιχα.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό