22.2 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Νέο και αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο ετοιμάζει η Caterham!

Ειδήσεις Ελλάδα

Είτε μας αρέσει είτε όχι, η τεχνολογία της ηλεκτροκίνησης αποτελεί βασικό προαπαιτούμενο για όποια εταιρία θέλει να επιβιώσει στο μέλλον. Οι νομοθέτες σε πρώτη φάση αλλά και οι κατασκευαστές, έχουν αποφασίσει ότι αυτή είναι η τεχνολογία για το μέλλον της αυτοκίνησης και όποια εταιρία θέλει να συνεχίσει να πουλά αυτοκίνητα στο μέλλον, θα πρέπει να προσαρμοστεί – είτε πουλάει 500, είτε 5 εκατομμύρια αυτοκίνητα. Ανάμεσα σε αυτές είναι και η Caterham που ανήκει σε μία πολύ niche κατηγορία αλλά έχει πλέον την οικονομική στήριξη της ιαπωνικής VT Holdings και μπορεί να ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία. Όχι μόνο αυτό, αλλά μπορεί να κάνει τα όνειρα της πραγματικότητα, όπως για παράδειγμα το νέο, αμιγώς ηλεκτρικό διθέσιο roadster που θα αποτελέσει και το πρώτο αποφασιστικό βήμα της στη νέα εποχή.

Οι πληροφορίες που μας έρχονται από την Αγγλία λένε ότι η Caterham είναι σχεδόν έτοιμη να παρουσιάσει ένα πρωτότυπο του επερχόμενου μοντέλου, με στόχο αυτό να περάσει στην παραγωγή στο νέο εργοστάσιο της στο Dartford γύρω στα μέσα της δεκαετίας ή έστω, ελάχιστα αργότερα. Έτσι, δεν θέλει να αποκαλύψει πολλές λεπτομέρειες σχετικά, αν και ο επικεφαλής της Caterham, Bob Laishley, το περιέγραψε όσο καλύτερα και ταυτόχρονα, όσο πιο γενικά μπορούσε:

“Σίγουρα δεν είναι ένα Seven. Θα έχει όμως όλα τα χαρακτηριστικά που οι πελάτες μας έχουν μάθει τόσο καλά: ελαφρότητα, απλότητα, ευελιξία και επιδόσεις.

Όπως το Seven, θα έχει ένα σωληνωτό πλαίσιο από ατσάλι (αλλά διαφορετικό) επειδή είναι εύκολο να τροποποιηθεί στην παραγωγή αν αυτό κριθεί απαραίτητο. Θα έχει αμάξωμα που θα αποτελείται από έξι διαφορετικά πάνελ και θα κατασκευάζεται είτε από αλουμίνιο, είτε από ανθρακονήματα: δύο μαρσπιέ, δύο πόρτες και clamshell ανοίγματα εμπρός και πίσω. Θα είναι πιο όμορφο και πιο μοντέρνο από το Seven και ίσως έχει και οροφή. Το σχεδιάζουμε εξ αρχής ως αμιγώς ηλεκτρικό και αποκλειστικά πισωκίνητο.“

Μην περιμένεις κάτι περισσότερο και σίγουρα μην περιμένεις από το μεγάλο αφεντικό της Caterham να επεκταθεί σε τομείς όπως το κινητήριο σύνολο, το βάρος κλπ. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η εταιρία πρέπει να “χτίσει” πάνω στα χαρακτηριστικά γνωρίσματα της αν και το αμιγώς ηλεκτρικό κινητήριο σύνολο που περιλαμβάνει και την μπαταρία βεβαίως, θα προβάλει κάποια εμπόδια. Υπάρχει ένα μεγάλο κενό στην αγορά όσον αφορά στα ελαφριά, ηλεκτρικά roadsters και η Caterham μπορεί να το εκμεταλλευτεί αρκεί να δράσει γρήγορα και αποφασιστικά, λανσάροντας ένα ελκυστικό, αξιόπιστο και πιστό στις αρχές της μοντέλο. Ο κόσμος χρειάζεται λίγη διασκέδαση και η αγορά χρειάζεται ένα ελαφρύ, αναλογικό στο μέτρο του δυνατού, roadster γιατί έχουμε βαρεθεί να βλέπουμε ηλεκτρικές υπερβολές…

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό