17.3 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Νέο διαστημοπλάνο από τη Virgin Galactic

Ειδήσεις Ελλάδα

Το νέο της διαστημοπλάνο, τύπου SpaceShip III, αποκάλυψε η Virgin Galactic του Σερ Ρίτσαρντ Μπράνσον: Το VSS Imagine αναμένεται να αρχίσει δοκιμές σύντομα, με πτήσεις να αναμένονται το καλοκαίρι από το Spaceport America στο Νέο Μεξικό.

Η εταιρεία δίνει έμφαση στον σχεδιασμό και τα υλικά του, τονίζοντας πως «αντανακλά το γύρω περιβάλλον, αλλάζοντας συνέχεια χρώμα και εμφάνιση καθώς ταξιδεύει από τη Γη στον ουρανό και στο διάστημα. Πέραν της παροχής θερμικής προστασίας, αυτό το δυναμικό υλικό είναι φυσικά ελκυστικό στο ανθρώπινο μάτι».

Το νέο σκάφος – και η κλάση SpaceShip III γενικότερα- έχει αρθρωτο σχεδιασμό, για να «επιτρέπει βελτιωμένες επιδόσεις από άποψης συντήρησης και ρυθμού πτήσεων. Αυτή η τρίτη γενιά διαστημοπλοίου θα θέτει τις βάσεις για τον σχεδιασμό και την κατασκευή μελλοντικών οχημάτων».

Καθώς είναι σε εξέλιξη οι δοκιμές εδάφους, θα προχωρά η κατασκευή του VSS Inspire, του δεύτερου SpaceShip III στον στόλο της Virgin Galactic. Η συγκεκριμένη κλάση σκαφών θεωρείται σημαντικό ορόσημο για τη Virgin Galactic, που έχει σκοπό να πραγματοποιεί 400 πτήσεις τη χρονιά ανά διαστημοδρόμιο.

Το VSS Imagine αποκαλύφθηκε εν όψει της επόμενης δοκιμαστικής πτήσης του VSS Unity, που έχει προγραμματιστεί για τον Μάιο του 2021. Κατά τον Μάιλ Κολγκλέιζερ, διευθύνοντα σύμβουλο της Virgin Galactic, «τα VSS Imagine και Inspire είναι εκπληκτικά σκάφη που θα πάνε τους μελλοντικούς μας αστροναύτες σε ένα απίστευτο ταξίδι στο διάστημα, και τα ονόματά τους αντανακλούν την φιλόδοξη φύση των επανδρωμένων πτήσεων».

Από πλευράς του ο ιδρυτής, Ρίτσαρντ Μπράνσον, τόνισε πως «τα διαστημόπλοια της Virgin Galactic είναι σχεδιασμένα ειδικά για να παρέχουν μια νέα προοπτική σε χιλιάδες ανθρώπους που σύντομα θα είναι σε θέση να βιώσουν το δέος του διαστήματος οι ίδιοι».

 

 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό