23.8 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Νέος πρόεδρος ο Παναγιώτης Γιαννόπουλος

Ειδήσεις Ελλάδα

Τον διορισμό του Παναγιώτη Γιαννόπουλου ως νέου προέδρου της Επιτροπής Λογιστικής Τυποποίησης και Ελέγχων (ΕΛΤΕ) ενέκρινε η αρμόδια Επιτροπή της Βουλής.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση η Επιτροπή Δημοσίων Επιχειρήσεων, Τραπεζών, Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας και Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης της Βουλής ενέκρινε τον διορισμό του κ. Γιαννόπουλου μετά και από την Διαγωνιστική διαδικασία που έκανε το ΑΣΕΠ

Ο Γιαννόπουλος Παναγιώτης στην τοποθέτησή του έκανε μία αναδρομή στην θητεία του ως Ά Αντιπρόεδρος αναφέροντας τις προσπάθειες που έγιναν για την στελέχωση της ΕΛΤΕ με ικανό προσωπικό, την προσαρμογή του μοντέλου των ελέγχων στα διεθνή πρότυπα, την καθιέρωση των θεματικών ελέγχων καθώς και στην εξωστρέφεια που επέδειξε η ΕΛΤΕ με σημαντικές επιτυχίες.

Στις προτεραιότητες και στόχους της ΕΛΤΕ ως νέος Πρόεδρος, τόνισε ότι έρχονται σημαντικές αλλαγές σε θεσμικό επίπεδο από την ΕΕ, στις οποίες η χώρα μας πρέπει να συμμετέχει ενεργά, αναφέρθηκε στις προκλήσεις του digital audit και reporting, και τέλος την παροχή τεχνικής βοήθειας προς το υπουργείο οικονομικών για την ορθή και αποτελεσματική εφαρμογή των Διεθνών Λογιστικών Προτύπων του Δημοσίου Τομέα (IPSAS) τα οποία αναμένεται να υιοθετηθούν από το 2024.

Ο Γιαννόπουλος Παναγιώτης, είναι ορκωτός ελεγκτής λογιστής, έχει μακροχρόνια εμπειρία στον ελεγκτικό, λογιστικό και φορολογικό κλάδο, με συμμετοχή σε υποχρεωτικούς ελέγχους οντοτήτων δημοσίου συμφέροντος (PIEs) και διαθέτει σημαντική τεχνογνωσία σε θέματα ποιοτικών ελέγχων, εταιρικής διακυβέρνησης και κανονιστικής συμμόρφωσης.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό