22.5 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Νέος πρόεδρος θα είναι ο Κιλιτσντάρογλου, μη βλέπετε τα αποτελέσματα του Anadolu

Ειδήσεις Ελλάδα

Την εκτίμηση ότι, τα μέχρι τώρα δεδομένα, δείχνουν ότι ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου θα είναι ο επόμενος πρόεδρος της Τουρκίας, εξέφρασε ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου.

Ο κ. Ιμάμογλου κάλεσε τους Τούρκους πολίτες, σύμφωνα με το Reuters, να μην λαμβάνουν υπόψη τα εκλογικά αποτελέσματα που μεταδίδει το κρατικό πρακτορείο Anadolu.

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο δήμαρχος της Άγκυρας σημείωσε ότι ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου έχει το προβάδισμα.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της Τουρκίας, στα πρώτα αποτελέσματα καταγράφεται προβάδισμα του Ταγίπ Ερντογάν. Το προβάδισμα πάντως φαίνεται να μειώνεται όσο ενσωματώνονται περισσότερες ψήφοι.

Σύμφωνα με δημοσκόπους, η ψαλίδα μεταξύ Ερντογάν και Κιλιτσντάρογλου αναμένεται να μειωθεί περαιτέρω, καθώς ακόμη δεν έχουν ενσωματωθεί τα αποτελέσματα από μεγάλες πόλεις.

Πηγές της τουρκικής αντιπολίτευσης τις οποίες επικαλείται το Reuters, εξέφρασαν νωρίτερα την εκτίμηση ότι ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου θα έχει μικρό προβάδισμα έναντι του Ταγίπ Ερντογάν στο τέλος της βραδιάς. Ο Φάικ Οζτράκ, εκπρόσωπος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) του Κιλιτσντάρογλου, έκανε λόγο για θετική εικόνα στα αρχικά αποτελέσματα.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό