16.3 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Νέες στρατιωτικές ασκήσεις της Κίνας – «Αυτοσυγκράτηση» ζητούν οι ΗΠΑ

Ειδήσεις Ελλάδα

Στρατιωτικές ασκήσεις γύρω από την Ταϊβάν πραγματοποιεί και σήμερα, Κυριακή, η Κίνα, ως αντίποινα για την πρόσφατη συνάντηση στις Ηνωμένες Πολιτείες μεταξύ του προέδρου της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων Κέβιν Μακάρθι και της προέδρου της Ταϊβάν Τσάι Ινγκ-ουέν.

Το Πεκίνο είχε πραγματοποιήσει και χθες Σάββατο άσκηση «ολικής περικύκλωσης» στο στενό της Ταϊβάν.

Στις κινεζικές στρατιωτικές ασκήσεις, οι οποίες αναμένεται να διαρκέσουν έως τη Δευτέρα, μετέχουν τουλάχιστον εννέα πολεμικά πλοία και 71 στρατιωτικά αεροσκάφη, σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της Ταϊβάν.

Οι ΗΠΑ κάλεσαν χθες την Κίνα να επιδείξει αυτοσυγκράτηση, υπογραμμίζοντας ότι η Ουάσινγκτον είναι έτοιμη να τηρήσει τις δεσμεύσεις της για την ασφάλεια στην Ασία.

«Οι δίαυλοι επικοινωνίας μας με τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας παραμένουν ανοιχτοί και πάντα καλούσαμε σε αυτοσυγκράτηση και σε μη αλλαγή του status quo» δήλωσε εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

«Είμαστε πεπεισμένοι ότι έχουμε επαρκείς πόρους και δυνατότητες στην περιοχή για να διασφαλιστεί η ειρήνη και η σταθερότητα», δήλωσε επίσης ο εκπρόσωπος, προσθέτοντας ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες «παρακολουθούν από κοντά τις ενέργειες της Κίνας».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό