18.2 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Νέες κατηγορίες ότι ενεργούσε ως «ξένος πράκτορας»

Ειδήσεις Ελλάδα

Νέες κατηγορίες αντιμετωπίζει ο Αμερικανός Γερουσιαστής των Δημοκρατικών Ρόμπερτ Μενέντεζ καθώς, σύμφωνα με συμπληρωματικό κατηγορητήριο που κατατέθηκε την Πέμπτη, κατηγορείται ότι ενεργούσε ως ξένος πράκτορας για την Αίγυπτο.

Για πάνω από τέσσερα χρόνια μεταξύ 2018 και 2022, ο Μενέντεζ μαζί με τη σύζυγό του και άλλα άτομα «εσκεμμένα και εν γνώσει τους, συνωμότησαν, συνομοσπονδίασαν και συμφώνησαν να έχουν έναν δημόσιο αξιωματούχο, για παράδειγμα, τον Ρόμπερτ Μενέντεζ, να ενεργεί ως πράκτορας ενός ξένου εντολέα, στην πραγματικότητα, της κυβέρνησης της Αιγύπτου και των Αιγυπτίων αξιωματούχων», αναφέρει το νέο κατηγορητήριο.

Το κατηγορητήριο ισχυρίζεται επίσης ότι ο Μενέντεζ «παρείχε ευαίσθητες κυβερνητικές πληροφορίες των ΗΠΑ και έλαβε άλλα μέτρα που βοήθησαν κρυφά» την κυβέρνηση της Αιγύπτου.

Το νέο κατηγορητήριο κατατέθηκε από ομοσπονδιακό σώμα ενόρκων στο Μανχάταν. Ο Μενέντεζ και η σύζυγός του, Ναντίν, είχαν κατηγορηθεί προηγουμένως στη Νέα Υόρκη για δωροδοκία, κατηγορία που σχετίζεται με την υποτιθέμενη σχέση τους με τρεις επιχειρηματίες για να τους προστατεύσουν και να ωφελήσουν το έθνος της Αιγύπτου. Ο Μενέντεζ έχει αρνηθεί τις κατηγορίες και δεν θέλησε να παραιτηθεί από το Κογκρέσο.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό