17.8 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Νέες απειλές για την κυριαρχία των νησιών

Ειδήσεις Ελλάδα

Την σκυτάλη των εμπρηστικών δηλώσεων κατά της Ελλάδας πήρε εκ νέου σήμερα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, επανερχόμενος στο θέμα των νησιών. 

Σε συνέντευξη Τύπου με τον υπουργό Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας, ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας είπε ότι «το καθεστώς των νησιών θα συζητηθεί εάν δεν εγκαταλείψουν τις παραβιάσεις».

Υποστήριξε ακόμη ότι η Ελλάδα έχει «σύμπλεγμα κατωτερότητας» εξαπολύοντας βολές κατά της ελληνικής ηγεσίας: «Κάθε μέρα βγαίνουν και επιτίθενται στην Τουρκία… Είναι πολύ καλοί στο να κλαίνε ακόμα και στην πιο άδικη κατάσταση. Έρχονται και σε αγκαλιάζουν, αλλά όταν γυρίζουν την πλάτη, μίσος, μίσος, ψέματα, συκοφαντίες. Αυτές δεν είναι συμπεριφορές που αρμόζουν στους πολιτικούς» είπε μεταξύ άλλων.

Ν. Δένδιας: Η Ελλάδα αρνείται απόλυτα τις απειλές εναντίον της

Οι αναθεωρητικές νοοτροπίες δεν έχουν ρόλο και θέση στην Ευρώπη του 21ου αιώνα, τόνισε από την πλευρά του ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας σε δηλώσεις του μετά από τη συνάντησή που είχε νωρίτερα σήμερα στην Ποντγκόριτσα με τον υπουργό Εξωτερικών του Μαυροβουνίου, Ranko Krivokapić.

«Οι αναθεωρητικές προσπάθειες δημιουργούν τραγωδίες, το βλέπουμε καθαρά στην Ουκρανία. Δεν χρειαζόμαστε τέτοιες αντιλήψεις στην περιοχή μας, δεν χρειαζόμαστε τέτοιες αντιλήψεις στην Ανατολική Μεσόγειο» ανέφερε συγκεκριμένα ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας.

Όπως είπε, «η Ελλάδα είναι μια δύναμη σταθερότητας, είναι μια μη αναθεωρητική δύναμη. Είναι μια δύναμη η οποία το μόνο που εκπέμπει είναι φιλία και διάθεση συνεργασίας. Είναι, όμως, μια δύναμη η οποία αρνείται απόλυτα τις οποιεσδήποτε απειλές, ιδίως απειλές πολέμου (casus belli) εναντίον μας, οι οποίες πραγματικά δεν έχουν καμία θέση, όχι μόνο στο λεξιλόγιο, αλλά και στην πραγματικότητα του 21ου αιώνα».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό