20.1 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Νέα φωτιά στη Ζάκυνθο – Σπεύδουν δυνάμεις της πυροσβεστικής

Ειδήσεις Ελλάδα

Νέα πυρκαγιά ξέσπασε πριν από λίγη ώρα στο χωριό Κάτω Γερακαριό Ζακύνθου.

Στο σημείο σπεύδουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις. Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι που φθάνουν τα 8 μποφόρ.

Σε ύφεση η φωτιά στις Μαριές

Σε ύφεση ωστόσο βρίσκεται πλέον η φωτιά που μαινόταν στο βράδυ του Σαββάτου στη Ζάκυνθο και, συγκεκριμένα, στην Έξω Χώρα, στις Μαριές, σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής στο Flash.

Σημειώνεται ότι στο σημείο συνεχίζουν να επιχειρούν 44 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 16 οχήματα λόγω των των ισχυρών ανέμων, όπως ενημερώνει η Πυροσβετική το Flash.

«Στάχτη» 170 στρέμματα δασικής γης

Μάλιστα, η φωτιά φαίνεται να έκαψε πάνω από 170 στρέμματα δασικής γης, λόγω των δυσμενών συνθηκών με ανέμους που έπνεαν 8-9 μποφόρ.

Οι τοπικές Πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν και την προσέγγισαν ενώ ενίσχυση έφτασε και από 2 ομάδες της ΕΜΟΔΕ που ήρθαν μέσα στη νύχτα με έκτακτο δρομολόγιο από Κυλλήνη.  

Με ανάρτησή της η προϊσταμένη της πολιτικής προστασίας της Π.Ε. Ζακύνθου, Μαρία Μουζάκη, θέλησε να ευχαριστήσει όσους βοήθησαν στην κατάσβεση.

Πυρκαγιά σε δασική έκταση στο Κρυονέρι Αμαλιάδας

Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά, που εκδηλώθηκε από άγνωστη μέχρι τώρα αιτία, σε δασική έκταση στην περιοχή, Κρυονέρι, του Δήμου Ήλιδας, στην Ηλεία.

Μετά από επικοινωνία του Flash με την πυροσβεστική, καλύτερη εικόνα σημειώνεται στο Κρυονέρι.

Στο σημείο επιχειρούν 20 πυροσβέστες με οκτώ οχήματα, ενώ, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, οι δυνάμεις πυρόσβεσης αναμένεται να ενισχυθούν με 20 πυροσβέστες, δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και έξι οχήματα.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό