20.2 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Νέα τεχνολογία για βελτιστοποιημένη ασύρματη μετάδοση ήχου από την TV

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Dolby Labs παρουσίασε μια νέα τεχνολογία που ονομάζεται Dolby Atmos FlexConnect και σύμφωνα με την εταιρεία, θα δώσει στους χρήστες τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν ασύρματα ηχεία για την (συμβατή) τηλεόραση τους προσφέροντας αυτόματα την καλύτερη δυνατή ποιότητα ήχου, ενώ ταυτόχρονα θα ρυθμίζονται κατάλληλα και τα ενσωματωμένα μικρόφωνα της τηλεόρασης με τα ασύρματα ηχεία.

Το ντεμπούτο του Dolby Atmos FlexConnect θα γίνει σε μια νέα τηλεόραση της TCL που θα κυκλοφορήσει το 2024, αλλά η Dolby Labs περιμένει και τους άλλους κατασκευαστές τηλεοράσεων να υιοθετήσουν τη νέα τεχνολογία στα καινούργια μοντέλα τους.

Όπως αντιλαμβάνεστε το Dolby Atmos FlexConnect λειτουργεί πλήρως ασύρματα και ουσιαστικά εκμεταλλεύεται το λογισμικό και το hardware των τηλεοράσεων για να σετάρει τον ήχο, χωρίς να απαιτείται κάποια soundbar ή ενισχυτής ως κεντρική μονάδα. Φυσικά, η αποστολή του ήχου γίνεται χωρίς να απαιτείται κάποιο καλώδιο HDMI. Αυτό που κρατάμε, επίσης, είναι το γεγονός ότι το Dolby Atmos FlexConnect λειτουργεί αυτόνομα από το λογισμικό της εκάστοτε τηλεόρασης και απλά απαιτείται ο κατασκευστής να χρησιμοποιεί το τελευταίο multi-stream decoder της εταιρείας.

Η Dolby Labs παραθέτει, επίσης, τα τέσσερα κύρια πλεονεκτήματα του Dolby Atmos FlexConnect:

Δυνατότητα προσθήκης ασύρματων ηχείων στις τηλεοράσεις με Dolby Atmos.Ευελιξία στην τοποθέτηση των ασύρματων ηχείων οπουδήποτε μέσα στο σπίτι χωρίς περιορισμούς ή συμβιβασμούς στην ποιότητα του ήχου.Απλή και γρήγορη ρύθμιση χωρίς την ανάγκη άλλου εξοπλισμού ή καλωδίων. Το σύστημα χαρτογράφησης της Dolby εντοπίζει την θέση κάθε ηχείου ξεχωριστά και προσαρμόζει ανάλογα τον ήχο για βέλτιστη απόδοση.Προηγμένη μετάδοση του ήχου σε κάθε ηχείο με δυναμική βελτιστοποίηση του σήματος ανάλογα με τις δυνατότητες και την θέση όλων των ηχείων.

*Ακολουθήστε το Techgear.gr στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα!

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό